Incident na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Sarajevu

Pacijentica nasrnula na medicinsku sestru: Ošamarila je i čupala za kosu, a evo šta je razlog

Hronika 04.05.17, 15:11h

Pacijentica nasrnula na medicinsku sestru: Ošamarila je i čupala za kosu, a evo šta je razlog
Navodno je pacijentica tražila da je posjeti doktorica koja tog dana uopće nije radila

 

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kako Avaz.ba saznaje, jučer oko 12 sati, jedna pacijentica je fizički nasrnula na medicinsku sestru.

 

- Pripadnici Policijske uprave Centar su intervenirali po prijavi jer je pacijentica B. E. napala medicinsku sestru. Protiv B. E. slijedi prekršajna prijava zbog fizičkog napada, kazali su za Avaz.ba u MUP-u KS.

 

Kako saznaje Avaz.ba, navodno je pacijentica tražila da je posjeti doktorica koja tog dana uopće nije radila.

 

Kada su kazali pacijentici da ta doktorica ne radi, ali da će doći drugi doktor, ona je nasrnula na medicinsku sestru koju je fizički napala opalivši joj šamar i počupavši je za kosu.

 

Zbog ovog incidenta u GAK je pozvana i policija, no, kako saznajemo, pacijentica je i policajcima upućivala pogrdne riječi.

 

- Kada sam čula šta se mojoj kolegici desilo, počela sam da se pitam na koji način smo mi medicinske sestre uopće zaštićene. Je li ovaj napad, jer to je mogao biti bilo ko od nas, znači da nas pacijenti mogu udarati kako hoće, a mi čak ne smijemo ni uzvratiti kada nas fizički napadnu jer bi to onda bio skandal. Ovo je strašno, a ne vjerujem da će ova pacijentica uopće biti adekvatno sankcionirana za ovaj napad, kazala je jedna od uposlenica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI