NOVA BRUKA GLAVNOG GRADA

Otkazan koncert Ace Lukasa u Zetri!

Hronika 30.04.17, 18:20h

Otkazan koncert Ace Lukasa u Zetri!
Na stranici za prodaju karata Kupikartu.ba upravo je objavljeno da je koncert Ace Lukasa u Zetri PROLONGIRAN...

 

Kao što je DEPO Portal već najavio kao mogućnost, na stranici za prodaju karata Kupikartu.ba upravo je objavljeno da je koncert Ace Lukasa u Zetri PROLONGIRAN, te da će uskoro biti poznato više informacija o ovome. 

 

Koncert Ace Lukasa trebao se dogoditi 6. maja u dvorani Zetra, ali su zbog tehničkih problema javni nastupi u njoj zabranjeni do daljnjeg.

 

untitled

 

Više o razlozima otkazivanja na ovome linku!

 

Podsjećamo, DEPO Portal je mogućnost otkazivanja koncerta Ace Lukasa nagovijestio nakon informacije da je resorno ministarstvo Kantona Sarajevo donijelo odluku o zabrani javnih dešavanja u olimpijskoj dvorani zbog problema na protupožarnom sistemu, koji se nalazi u katastrofalnom stanju. Zabrana je izdata jer uprava ZOI 84, koja je nadležna za održavanje Olimpijske dvorane Zetra, ni nakon više mjeseci ništa nije uradila da se ovo stanje popravi, te bi se u slučaju požara ili nekih drugih tehničkih problema mogla dogoditi tragedija.

 

Naime, stanje u dvorani je katastrofalno i u svim drugim tehničkim elementima koji su neopodni za njeno održavanje i normalan rad, te je održavanje koncerata i javnih manifestacija postalo opasno, 

 

Otkazivanje koncerta Ace Lukasa nije ni prvi, a vjerovatno ni posljednji slučaj koji potvrđuje nesposobnost čelnih ljudi ovog grada u organizovanju velikih scenskih događaja. Prije nekoliko mejseci kuršlus se desio sa baletnim spektaklom na ledu 'Labudovo jezero' koji se trebao održati u Skenderiji, ali je zbog redukcije vode, koje dan ranije nije bilo u cijelom Sarajevu - otkazan.

 

Za postavljanje grandiozne scene i formiranje leda, 24 sata prije samog događaja bila je neophodna voda, koju glavni grad BiH, u 21. vijeku - NEMA! 

 

Inače, informacija o zatvaranju dvorane u Zetri u neizvjesnost stavlja još jedan događaj - koncert duhovne muzike 'Moj ummete 2017.' koji je zakazan za 25. maj. Možda se dogodi čudo... 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

************************

Gledaj bonus video na DEPO TV!

 

 

BLIN
KOMENTARI