FOTO/ Završen 38. NIVEA BH Fashion Week u Sarajevu

Od haljina Istoka Bratića do turskih modnih brendova: Šta je najviše oduševilo sarajevsku publiku?

Nedjeljni magazin 30.04.17, 11:06h

Od haljina Istoka Bratića do turskih modnih brendova: Šta je najviše oduševilo sarajevsku publiku?
Na početku završne večeri gosti su mogli da uživaju u fantastičnloj kolekciji Istoka Bratića "Alur De Devil", inspiranom kreacijama velike Coco Chanel

 

 

Najveći modni događaj, 38.NIVEA BH Fashion Week završio si sinoć revijama dizajnera Istoka Bratića, Marine Kosorić, Aide Vrabac Trnačević, Svjetlane Vuković Cece, Tijane Žunić, kao i Wera Berto, modnog brenda iz Turske.


Gosti su mogli da uživaju u fantastičnloj kolekciji Istoka Bratića "Alur De Devil", inspiranom kreacijama velike Coco Chanel.


Nakon Istokove kolekcije gostima se predstavila Marina Kosorić, sa svojom kreacijom koja je isprepletena cvjetnim motivima. Upravo ti cvjetni motivi su zastupljeni u vidu printa na materijalu, ručno rađenih latica i cvjetova.


Kolekcija inspirisana bojama duge Aide Vrabac Trnačević donijela je ovosezonskoj izdanju 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo raznobojnost i razdraganost. 


Nakon Aidine kolekcije publici se predstavila i Svjetlana Vuković Ceca sa haljinama za koje kaže da su namijenjene ženama koje su oslobođene od svih stega i tabua.


Specijalni gost na večeri Tijana Žunić iz Srbije publici ovosezonskog 38.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo pokazala je kako se lako stvaraju klasični ali opet moderni krojevi, usput ukombinovani uz nezaobilaznu crnu i bijelu.


Kao šlag na torti, na pisti se predstavio i modni brend Werra Berto iz Turske koji je prvi put na ovom velikom i važnom modnom događaju, kao i Kajhan Turkoglu, dizajner, sa svojom kolekcijom proljeće/ljeto 2017. koja predstavlja paletu večernjih haljina obojenih romantičnim proljetnim bojama.


Nakon revijalnog dijela gosti su uživali u After Partiju na kojem su mogli da konzumiraju pića iz vinskog podruma "Anđelić", Vivije, Vitinke i Red bulla


U ovom modnom putovanju koji je trajalo od 27. do 29. aprila na pisti i prisutnima se se predstavili dizajneri i modne kuće PARADI COUTURE Ernade Mujić, ART BY TEA Tee Zubović, Marijeta Ferri, Anastasija Fashion, Deichmann, Modiana, Hrvatski kišobrani i Emir Medić. 

 

38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo se održao u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora u BiH, a u izvršnoj produkciji agencije Abc Models Mgmt International koja pored ureda u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, ima svoje urede u Beogradu, Podgorici, Zagrebu, a u toku ove godine otvara svoj ured i u Beču.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI