Nakon sukoba u Makedoniji

Vučić: Srbija je podigla borbenu gotovost vojske, spremni smo da odgovorimo na svaki izazov

Front 28.04.17, 21:04h

Vučić: Srbija je podigla borbenu gotovost vojske,  spremni smo da odgovorimo na svaki izazov
Vučić je u Drugom dnevniku RTS izjavio da je danas bilo izvjesnih taktičkih pomeranja bezbjednosnih snaga, ali nije želio da detaljnije o tome govori

 


Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom situacije u Makedoniji da je podignuta borbena gotovost tamo gdje je to neophodno, ali da je Srbija stabilna i da građani mogu da budu mirni.

 

"Građani bi trebalo da budu mirni jer smo podigli borbenu gotovost naših jedinica tamo gdje je to potrebno. Spremni smo da odgovorimo na svaki izazov", rekao je Vučić za RTS večeras nakon sjednice Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti.

 

Vučić je u Drugom dnevniku RTS izjavio da je danas bilo izvjesnih taktičkih pomeranja bezbjednosnih snaga, ali nije želio da detaljnije o tome govori.

 

Vučić je istakao da je situacija u Srbiji mirna i stabilna.

 

"Naš najviši cilj je očuvanje mira i stabilnosti", naglasio je Vučić.

 

- Mi izlazimo u javnost sa opreznim izjavama. Mi moramo da vodimo računa o svakoj riječi. Pozvali smo na mir u Makedoniji. Narod u Makedoniji zna šta je Srbija više dobroga učinila za Makedoniju, iako nam to nije vraćeno podjednako. Srbija je više učinila za Makedoniju nego njeni ostali susjedi, rekao je Vučić i dodao da su 'Albanci mezimče međunarodne zajednice'.

 

U makedonskom Sobranju sinoć je izbio sukob kada je grupa pristalica Građanske inicijative "Za zajedničku Makedoniju" upala u zgradu parlamenta nezadovoljna izborom Talata Džaferija za predsjednika skupštine i počela da demolira prostorije i napada poslanike vladajuće koalicije koju čine SDSM i stranke albanske zajednice.

 

Policija je danas saopštila da je povrijeđeno više od stotinu osoba i pričinjena ogromna materijalna šteta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI