Britanska protuteroristička policija u akciji

U Londonu spriječen teroristički čin: Uhapšeno šestoro ljudi, ranjena žena

Hronika 28.04.17, 15:09h

U Londonu spriječen teroristički čin: Uhapšeno šestoro ljudi, ranjena žena
Viši državni koordinator za protuterorističke policijske operacije Neil Basu istaknuo je da je britanska policija ovim činom spriječila "teroristički napad u nastajanju"

 

Britanske protuterorističke policijske jedinice u petak su objavile kako su dan ranije spriječile teroristički čin tokom racije u kući u sjevernom Londonu i tokom  koje je ustrijeljena jedna žena, što je bila druga velika sigurnosna operacija u britanskoj prijestolnici u razmaku od nekoliko sati.

 

Naoružani protuteroristički službenici su u četvrtak navečer uz pomoć suzavca ušli u kuću u okrugu Willesden koja je bila pod policijskim nadzorom, ranivši pritom ženu u dvadesetim godinama koja se u teškom, no stabilnom stanju nalazi u bolnici.

 

Viši državni koordinator za protuterorističke policijske operacije Neil Basu istaknuo je da je britanska policija ovim činom spriječila "teroristički napad u nastajanju".

 

Otkrio je i kako je u toj operaciji uhapšeno ukupno šestero ljudi od kojih je petero bilo u kući, dok je jedna žena uhapšena u Kentu na jugoistoku Engleske, prenosi Hina. 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI