Predsjednik Hrvatskog sabora potvrdio

Petrov: Most više nije dio Vlade

Front 28.04.17, 14:23h

Petrov: Most više nije dio Vlade
Klub HDZ-a ranije je najavio da će u saborsku proceduru poslati zahtjev za smjenom Petrova s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora

 

Predsjednik Hrvatskog sabora i Mosta Božo Petrov najavio je u petak da će svi Mostovi ministri dati ostavke kako bi pokazali da im nije stalo do fotelja nego do hrvatskog Ustava.

 

"Mi više nismo dio ove vlade", kazao je Petrov u Hrvatskom saboru, javila je Hina.

 

Ocijenio je i da se premijer Andrej Plenković, koji je u četvrtak smijenio trojicu Mostovih ministara, pokazao da se ne drži Ustava, demokratskih vrijednosti ni parlamentarne demokracije.

 

Ovim potezom sprječavamo ustavnu krizu, kazao je Petrov, pozvavši Plenovića da dokaže kako ima parlamentarnu većinu.

 

Najavio da će se u Saboru najprije raspravljati o smjeni ministra financija Zdravka Marića, a tek potom o smjeni predsjednika Sabora ukoliko dođe takav zahtjev.

 

"Mi želimo raspraviti i pokazati tko je i zbog čega srušio ovu Vladu i na koji se način dogodila afera Agrokor", kazao je Petrov.

 

Klub HDZ-a ranije je najavio da će u saborsku proceduru poslati zahtjev za smjenom Petrova s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora.

 

HDZ-ovi zastupnici uvjeravaju da sve ide glatko, no ne žele otkriti tko će podržati tu smjenu.

 

Hina navodi kako posjeduje informacije da će smjenu, pored HDZ-ovih vijećnika, podržati zastupnici manjina, njih osam, HDSSB-ov Josip Salapić, Darinko Dumbović iz Reformista, bivši HSS-ovac Branko Hrg te Kazimir Varda.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI