ŽIVOT NA SCENI I VAN NJE

Mario Drmać o ljubavi i braku sa lijepom Alisom: Sve je počelo na jednoj premijeri...

Nedjeljni magazin 28.04.17, 10:37h

Mario Drmać o ljubavi i braku sa lijepom Alisom: Sve je počelo na jednoj premijeri...
Bh. glumac Mario Drmać za magazin Azra, osim o poslu, govorio je i o svim lijepim promjenama koje su se dogodile u njegovom privatnom životu. U augustu prošle godine dugogodišnju vezu s bh. glumicom Alisom Čajić je krunisao brakom

 

Izvor: Magazin Azra


Rijetki su oni koji ono što rade, to i žive. Mario Drmać je zasigurno umjetnik čija je profesija postala njegov život. Još u periodu osnovnog školovanja bio je član amaterskog teatra u Mostaru; „Mostarski teatar mladih” i „Šašavog teatra”, dok je ljubav prema lutkarstvu naslijedio od majke, koja je svojevremeno radila kao kostimograf i krojač u „Lutkarskom kazalištu Mostar”.


Još od prvog ulaska u pozorište lutaka u kojem je majka radila, imao je, sjeća se, privilegiju učiti od najboljih glumaca, koji su učili od velikih režisera i osnivača pozorišta.


Osim u matičnom Pozorištu mladih u Sarajevu, Mario je ostvario značajne uloge i u drugim teatarskim kućama u našoj zemlji; od Narodnog pozorišta u Sarajevu, do Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici. “Remake”, “Go West”, “Nafaka”, “Hamlet”, “Mjera za mjeru”, “Dugo putovanje u noć”…, tek su neke od uloga koje ostvario na filmu i u teatru.


Ovoga puta Mario je za magazin Azra, osim o poslu, govorio i o svim lijepim promjenama koje su se dogodile u njegovom privatnom životu. U augustu prošle godine dugogodišnju vezu s bh. glumicom Alisom Čajić je krunisao brakom.


– Sve je počelo na jednoj premijeri. Alisa je glumila u toj predstavi koju sam sasvim slučajno režirao. Tada, kao da je nešto iskrilo. Ali, ljubavni trenuci desili su se mnogo kasnije, počelo je kao i kod većine što se dešava, dopisivali smo se, zajedno izlazili, razgovarali smo o raznim temama, bilo je lijepo, čarobno, drugačije… Brakom, odnos se samo krunisao, učinio život još ljepšim i ispunjenijim. Osvojila me je svojom iskrenošću i stavom – kaže Mario i dodaje kako je ponekad i romantičan, zavisno od situacije.


Kompletan razgovor pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI