komšiju probudio dim

Velika tragedija kod Zvornika: Nesretni supružnici izgorjeli u požaru koji je progutao njihovu kuću

Hronika 27.04.17, 20:06h

Velika tragedija kod Zvornika: Nesretni supružnici izgorjeli u požaru koji je progutao njihovu kuću
Komšija nesrećnih supružnika, koji je o požaru obavijestio i policiju i vatrogasce, kaže da ga je jutros probudio dim

 

Supružnici Mihajlo (89) i Jelisavka (88) Petrović izgorjeli su u požaru, koji je jutros progutao njihovu kuću u selu Trnovica, kod Zvornika.

 

Komšije kažu da ih je ova tragedija sve potresla, jer je, kako ističu, riječ o susjedima koji su sa svima bili u dobrim odnosima- pišu Nezavisne

 

Iako u dubokoj starosti, po riječima mještana, Petrovići su bili pokretni, a imaju i brižnu djecu, koja su ih redovno obilazila.

 

Komšija nesrećnih supružnika, koji je o požaru obavijestio i policiju i vatrogasce, kaže da ga je jutros probudio dim.

 

"U prvi mah mi nije bilo jasno o čemu se radi. Ustao sam iz kreveta da provjerim odakle dim dolazi i vidio da je iz njihove kuće", naveo je on.

 

Mještani vjeruju da je po bračni par Petrović koban bio žar, koji je, pretpostavljaju, ispao iz šporeta.

 

"Imali su peć i grijali se na drva, a i sami znate da su u posljednje vrijeme noći bile hladne. Vjerovatno je po njih bila kobna varnica iz šporeta, s obzirom na to da su se grijali na drva, ili možda dimnjak", navodi jedan mještanin.

 

Odmah po dojavi na mjesto događaja izašli su vatrogasci iz Zvornika, ali za supružnike nije bilo spasa.

 

Kada su vatrogasci stigli, krov je već bio potpuno izgorio, pa se pretpostavlja da požar niko nije primijetio bar sat vremena prije nego što je prijavljen.

 

"Vatrogasci su s izolacionim aparatima ušli u kuću i našli dva tijela", ispričali su iz Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik.

 

Prema informacijama iz Policijske uprave Zvornik, Policijskoj stanici Kozluk je ovaj požar prijavljen danas u 6.10. Kako su dodali iz policije, vatrogasci su požar lokalizovali oko 8.25.

 

"Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Tačan uzrok požara biće naknadno utvrđen", saopštio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

 

Nezvanično saznajemo da u ovom slučaju najvjerovatnije nema elemenata krivičnog djela, te da nije naređena obdukcija tijela nesrećnih supružnika, već su predata porodici.

 

(Foto: Ilustracija/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI