Zbog proizvodnje i prodaje narkotika

Velika akcija FUP-a u Sarajevu protiv dilera drogom, ima uhapšenih

Hronika 27.04.17, 09:33h

Velika akcija FUP-a u Sarajevu protiv dilera drogom, ima uhapšenih
Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asociraju na drogu „cannabis sativa L“, cca. 110 tableta koje asociraju na drogu „ekstazi“, manju količinu materije koja asocira na drogu „amfetamin“, vage i pribor za pakovanje opojne droge, mobilni telefonski aparati, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom, odnosno koji su korišteni prilikom izvršenja navadenih krivičnih djela

 

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su nakon višemjesečne istrage jučer, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali operativnu akciju „Briješće“ na području tog kantona. Podršku u toj istrazi je pružala Obavještajno sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.



U sklopu akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na tri lokacija na području općine Novi Grad Sarajevo, te su uhapšene četiri osobe iz Sarajeva incijala A.O. (1985.), E.K. (1994.), A.T. (1995.) i N.V. (1982.).



Uhapšeni se dovode u vezu s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na način da su od decembra 2016. godine do aprila 2017. godine intezivno vršili nabavku, te stavljanje u promet opojne droge na području Kantona Sarajevo i šire.


Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asociraju na drogu „cannabis sativa L“, cca. 110 tableta koje asociraju na drogu „ekstazi“, manju količinu materije koja asocira na drogu „amfetamin“, vage i pribor za pakovanje opojne droge, mobilni telefonski aparati, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom, odnosno koji su korišteni prilikom izvršenja navadenih krivičnih djela.



Nakon izvršenih pretresa, osobe su uhapšene i privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega je jedna osoba po usmenom nalogu postupajućeg tužitelja, puštena na slobodu, dok su tri uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI