Ukoliko krećete na put

Upozorenje vozačima: Oprez zbog jačih udara vjetra

Hronika 27.04.17, 08:23h

Upozorenje vozačima: Oprez zbog jačih udara vjetra
Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prijelaza Klobuk

 

U Bosni i Hercegovini kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Vozači se upozoravaju na mjestimično jače udare vjetra, kao i na učestale odrone.

 

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena, tokom dana, mogu se očekivati na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče (Ripač-Dubovsko, 08-16 sati).

 

Na putevima s aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvaja se autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

 

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

 

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prijelaza Klobuk (09.00-11.00 i 13.00-15.00 sati), saopćeno je iz BIHAMK-a. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI