Slučaj koji je šokirao cijeli region

Čovjek kojeg se sumnjiči za silovanje pasa radio u biskupskom vijeću: Brutalno zlostavljanje trajalo šest godina

Hronika 27.04.17, 08:22h

Čovjek kojeg se sumnjiči za silovanje pasa radio u biskupskom vijeću: Brutalno zlostavljanje trajalo šest godina
Uhvaćen je u sklopu akcije hvatanja pedofila koji putem interneta iskorištavaju djecu, a koja se provodila 2015. godine. Tada su istražitelji uočili jednu IP adresu s koje su se širili podaci o životinjama u eksplicitnim pozama

 

Ivor Ivanišević, koji je uhapšen u septembru 2015. zbog sumnje da je silovao svoje pse, u isto je vrijeme sjedio je u Vijeću za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije.

 

Kako Index doznaje iz pouzdanih izvora, 41-godišnji Ivor Ivanišević, kojeg se sumnjiči da je od 2009. do 2015. godine seksualno i fizički zlostavljao svoje pse, do lani je sjedio u Vijeću Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog.

 

ivor-ivanisevic-hbk

Fotografija sa sjednice Vijeća HBK na kojoj su sudjelovali Ivor Ivanišević, biskup Vlado Košić i Karolina Vidović Krišto

 

U istom Vijeću HBK s osumnjičenim silovateljem pasa sjedio je i ekstremno desni sisački biskup Vlado Košić. Jedna od sjednica tog Vijeća na kojoj je sudjelovao Ivanišević održana je 27. marta 2015 u zagrebačkim Remetama, a u njoj je sudjelovala i novinarka HRT-a bliska crkvi i biskupima, Karolina Vidović Krišto.

 

HBK: Od lani više nije član Vijeća za ekumenizam

 

Iz Hrvatske biskupske konferencije Indexu su rekli tek da Ivanišević od prošle godine više nije član Vijeća HBK za ekumenizma i dijalog, ali na naše pitanje kako komentiraju sumnje da je dotični godinama silovao pse nismo dobili nikakav odgovor.

 

Podsjetimo, Ivanišević se za pasminu Rhodesian ridgeback zainteresirao početkom 2000-ih kada ih je vidio na međunarodnoj izložbi pasa. Nedugo nakon toga je kupio prvog psa s kojim je sudjelovao na izložbama. Idućih godina je nabavio još nekoliko pasa te vrste, a sumnja se kako je 2009. godine počeo seksualno općiti sa psima.

 

Uhapšen u sklopu akcije hvatanja pedofila

 

Uhvaćen je u sklopu akcije hvatanja pedofila koji putem interneta iskorištavaju djecu, a koja se provodila 2015. godine. Tada su istražitelji uočili jednu IP adresu s koje su se širili podaci o životinjama u eksplicitnim pozama.

 

E-mail adresa je bila registrirana na firmu koja se bavi grafičkim dizajnom, a sjedište joj je bilo na zagrebačkoj Knežiji.

 

Vlasnik tvrtke bio je Ivanišević, a nakon pretresa tvrtke pretražen je i njegov stan u Zagrebu.

 

Oduzeli su mu 111 DVD-ova i CD-ova, mobitele i memorijske kartice te su utvrdili kako je koristio barem pet različitih mailova za širenje spornog sadržaja.

 

Preko tih mailova je slao slika pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije spolnih organa. U jednom od brojnih mailova opisao je kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos.

 

Nesretni psi, mužjak i ženka, pronađeni su u lošem stanju te su poslani u prihvatilište u Dumovec.

 

Tužiteljstvo traži godinu dana zatvora

 

Optužnica koja je podignuta na temelju ovih otkrića, tereti ga da je od 2009. do septembra 2015. godine, kada je uhapšen, s ciljem zadovoljavanja spolnog nagona seksualno općio sa ženkom psa. Time je pristao nanositi psu nepotrebnu bol i patnju, a uskraćivao joj je hranu i vodu kako bi lakše dozvolila maltretiranje, stoji u optužnici.

 

Utvrđeno je i kako su joj nanesene povrede tijela koje će joj trajno utjecati na zdravlje. Tužiteljstvo traži godinu dana zatvora. Nakon seksualnog općenja psima bi davao vodu i hranu za nagradu.

 

Suđenje bi trebalo započeti u maju.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI