Sarajevski 'studenti' vratili se u elitu

Bosna Royal i Igokea u finalu playoffa prvenstva BiH

Sport 26.04.17, 21:13h

Bosna Royal i Igokea u finalu playoffa prvenstva BiH
Pri vodstvu Zrinjskog 62:59, Bosna je napravila seriju 10:0 te povela 69:62 i tu prednost 'Studenti' više nisu ispuštali

 

Košarkaši Bosne Royal i Igokee igrat će finale playoffa prvenstva Bosne i Hercegovine. U polufinalnim serijama Bosna je s 2:0 u seriji bila bolja od Zrinjskog iz Mostara, a identičnim rezultatom Igokea je savladala tuzlansku Slobodu. 

 

Sarajevski ''studenti'' vratili su se u elitu bh. košarke na velika vrata, nakon što su prošle sezone nastupali u nižem rangu prvenstva - A1 ligi. Nakon odličnih nastupa u u regularnom dijelu sezone u kojem su osvojili prvo mjesto na tabeli, Bosna je i u Ligi za prvaka pokazala da je uz Igokeu prvi favorit za titulu. 

 

Bosna je u posljednjem meču Lige za prvaka savladala Zrinjski na domaćem terenu i zauzela drugo mjesto na tabeli, koje joj je donijelo prednost domaćeg terena u polufinalnom duelu, u kojem je ponovo igrala protiv trećeplasiranih Mostaraca. 

 

Nakon pobjede u Skenderiji u prvoj utakmici, Bosna je večeras u gostima ponovo bila bolja od Zrinjskog sa 76:67 i na taj način izborila posljednji i najveći ovosezonski ispit protiv najvećeg favorita i branioca titule - Igokee. 

 

Igokea je prvi meč protiv Slobode na svom terenu dosta teško došla do pobjede. Tim iz Laktaša, na iznenađenje mnogih, taj je duel dobio s jednim poenom razlike 86:85, a nakon tog meča ljubitelji košarke su mislili da Sloboda večeras može slaviti, te izboriti ''majstoricu''. 

 

Ipak, večerašnja pobjeda Igokee s 38 poena razlike (103:65) pokazala je stvarni omjer snaga te dvije ekipe, a veliko iskustvo iz ABA lige i moćan igrački kadar Igokee daju toj ekipi epitet favorita i u finalu protiv sarajevske Bosne.

 

Finalna serija igrat će se na tri pobjede, a prednost domaćeg terena ima ekipa Igokee.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI