Velika pomorska nesreća kod Dubrovnika

Brod Lučke kapetanije sudario se s gumenim čamcem, najmanje troje mrtvih, četvoro nestalih

Hronika 26.04.17, 08:24h

Brod Lučke kapetanije sudario se s gumenim čamcem, najmanje troje mrtvih, četvoro nestalih
Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod dubrovačke Lučke kapetanije bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu

 

Pronađena je treća smrtno stradala osoba u pomorskoj nesreći koja se dogodila prošle noći u Koločepskom kanalu, a za još četiri osobe nestale u moru i dalje se intenzivno traga, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH.

 

Službeni brod Lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" sinoć u 21.20 sati u Koločepskom kanalu sudario se s gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake, na kojoj se nalazilo ukupno devet osoba, ugostiteljskih djelatnika hrvatskog državljanstva, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, navodi Hina.

 

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod dubrovačke Lučke kapetanije bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

 

Na mjestu nesreće iz mora su spašene dvije osobe s manjim tjelesnim ozljedama, dok su dvije osobe pronađene mrtve. Nešto kasnije, pronađena je i treća smrtno stradala osoba. Za ostalih četvoro osoba intenzivno se traga.

 

U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila Lučke kapetanije Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić.

 

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tijekom dana će izvijestiti javnost o rezultatima spasilačko - potražne akcije.


(FENA/dg)

 

 

BLIN
KOMENTARI