VIDEO/DOMAĆI ANTIFAŠISTIČKI MJUZIKL STIŽE U GRAD SLOBODE

Pogledajte kakav muzičko-scenski spekakl stiže u Tuzlu!

Kultura 25.04.17, 19:15h

Nakon Sarajeva, veliki scenski spektakl, antifašistički mjuzikl "Cabaret: Za pravu ljubav nema granica" gostuje u Tuzli 13. maja. U predstavi nastupa oko 50 učesnika (glumci, plesači, uživo orkestar), a karte za predstavu koja će se igrati u Bosanskom kulturnom centru već su u prodaji. Pogledajte video klip iz predstave u kojem briljiraju prvakinja opera Aida Čorbadžić i pjevačica Amina Hamdzić (Ina), ali i sjajne plesačice iz trupe "Belarte"

 

Spektakluarni domaći mjuzikl "Cabaret: za pravu ljubav nema granica"u režiji Jasmina Durakovića  premijerno je izveden na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo početkom februara ove godine.  Ovaj istinski i rijetko viđeni scenski spektakl oduševio je brojnu publiku koja je frenetičnim aplauzima ispratila nastup u čijem je stvaranju učestovalo preko 70 autora, izvođača i profesionalaca.

 

 

Veliki produkcijski tim uključuje orkestar sastavljen od sjajnih muzičara Sarajevske filharmonije i Muzičke akademije u Sarajevu, pod vodstvom Nenada Tošića, koji svira uživo, vrhunske profesionalne plesače Baleta NPS koje uvježbava koreografkinja predstave Dajana Zilić, a tu su i sjajne Amina Hamzić i  Aida Čorbadžić i drugi pjevači te 15 glumaca na sceni.

U predstavi igraju Amina Hamzić, Elmir Krivalić, Aida Čorbadžić, Edhem Husić, Vanesa Glođo, Mirza Salihović, Saša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Šrbo Arnautović, Ileš Bečei, Branko Sarić i Aida Mujčinović-Palinić.

 

Kit-kat dame: Amina Hamzić, Zulejha Kečo, Chiara Licata, Nikolina Petković, Mija Šego, Edina Kordić, Ena Prutina, Matea Mavrak, Iman Aljović i Iman Fagin.

 

Kit-kat orkestar: Valentin Šeremet – klarinet, Adnan Cico – alt i tenor sax, Admir Vračo – truba, Vanja Rupar – trombon, Samir Ismić – harmonika, Edin Hadžić – banjo, Darko Hrgić – bass, Nenad Tešić – klavir, Dario Kos – perkusije i Faruk Jahić – bubnjevi.

 

Producent projetka je Nadža Pušilo i nezavisna trupa „Belarte“ u suradnji sa NP Sarajevo.

 

Ukupno 70 ljudi na sceni i iza scene učestovalo je u produkciji ovoga velikog scenskog djela koje je oduševilo sarajevsku publiku. Predstava u Tuzli igra 13. maja, a karte su već u prodaji.

 

 

DEPO Portal je za vas pripremio video zapis, te foto galeriju u kojoj možete uživati u 42 najbolja prizora iz ovoga scenskog spektakla.

BLIN
KOMENTARI