PRAVILA PISANJA USPJEŠNE APLIKACIJE

U Banjaluci i Sarajevu predstavljene mogućnosti programa Kreativna Evropa

Kultura 25.04.17, 16:17h

U Banjaluci i Sarajevu predstavljene mogućnosti programa Kreativna Evropa
U punoj sali Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske 24. aprila i prostorijama EU info centra u BiH 25. aprila, posjetiocima je predstavljen program, konkretni pozivi u okviru programa, te pravila pisanja uspješne aplikacije

U organizaciji  EU info centra u BiH i Deska Kreativna Evropa BiH, dva bh. grada bili su domaćini prezentacije i diskusije za predstavnike medija i djelatnike iz oblasti kulture o EU programu Kreativna Evropa.


U punoj sali Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske 24. aprila i prostorijama EU info centra u BiH 25. aprila, posjetiocima je predstavljen program, konkretni pozivi u okviru programa, te pravila pisanja uspješne aplikacije.


Zoran Galić, voditelj potprograma MEDIA u sklopu Deska Kreativna Evropa BiH, istakao je da je događaj bio namijenjen za buduće podnosioce projektnih prijedloga iz oblasti kulture na ovaj program.


„Prezentaciji je prisustvovao veliki broj medija, kao i drugih zainteresovanih za učešće a za koje se nadam da će se u budućnosti prijaviti na program. Događaj je bio i prilika da se posjetioci upoznaju sa pravilima pisanja projektne aplikacije, eventualnim problemima, te odnosima sa partnerima na projektu“, rekao je Galić.


Mladen Banjac, koordinator projekta Touch the Art i kustos Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, naglasio je da je pozitivno iznenađen interesovanjem za događaj.

 

„Događaj je bio pun pogodak, te sam siguran da smo prenijeli jasnu poruku da se što više ljudi iz oblasti kulture uključi u program Kreativna Evropa“, zaključio je Banjac.   


Voditeljica Deska Kreativna Evropa u BiH Aida Kalender je navela da u 2017. godini počinje novi ciklus konkursa u sklopu programa Kreativna Evropa.

 

„Prvi konkurs koji nas očekuje je poziv za književne prevode u mjesecu maju, a konkurs za projekte kulturne saradnje unutar potprograma Kultura objavit će se u oktobru ove godine“, zaključila je Kalender.


Kreativna Evropa je okvirni program Evropske komisije za podršku kulturnom i audiovizuelnom sektoru. Sa ukupnim budžetom od 1,46 milijardi eura, ovaj program ima za cilj da podrži kulturni i kreativni sektor pri iskorištavanju mogućnosti digitalnog doba i globalizacije te obezbijedi evropskim kulturnim i medijskim sektorima pristup novim međunarodnim prilikama, tržištima i publici.


Više informacija o programu Kreativna Evropa u BiH je dostupno na internet stranici: www.kreativnaevropa.ba

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI