SASTANAK SA SEBIJOM IZETBEGOVIĆ

Dobra vijest iz KCUS-a: U ovoj istanbulskoj bolnici pacijenti iz BiH mogu se liječiti besplatno! A prioritet imaju...

Hronika 25.04.17, 13:21h

Dobra vijest iz KCUS-a: U ovoj istanbulskoj bolnici pacijenti iz BiH mogu se liječiti besplatno! A prioritet imaju...
Troškove putovanja, operativnog zahvata i postoperativnog liječenja za pacijenta i jednog pratioca će snositi Generalna direkcija vakufa Vlade Republike Turske, a dogovorena je i mogućnost liječenja ostalih pacijenata iz BiH na drugim turskim klinikama

 


Direktor Generalne direkcije vakufa Vlade Republike Turske dr. Adnan Ertem posjetio je jučer Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je razgovarao sa direktoricom ove ustanove prof. dr. Sebijom Izetbegović, piše Faktor.


Na sastanku je dogovorena mogućnost besplatnog liječenja za pacijente iz BiH na klinici Bezmialem University Hastahanesi u Istanbulu. Prioritet u korištenju ove usluge će imati mlađi pacijenti, odnosno djeca, kojima je potreban kardiohirurški zahvat, a čija je brojka na listama čekanja u proteklim godinama porasla na 75.


Troškove putovanja, operativnog zahvata i postoperativnog liječenja za pacijenta i jednog pratioca će snositi Generalna direkcija vakufa Vlade Republike Turske, a dogovorena je i mogućnost liječenja ostalih pacijenata iz BiH na drugim turskim klinikama.


Uzimajući u obzir ovu značajnu pomoć iz Turske, KCUS će biti u prilici izdvojiti dodatna sredstva za kupovinu citostatika i aparata za pacijente koji se liječe u ovoj ustanovi.


Menadžment bolnice Bezmialem University Hastahanesi je već ranije boravio u posjeti KCUS-a, te je dogovorena razmjena kadrova za potrebe edukacije i usavršavanja, a s ciljem pružanja što kvalitetnijih usluga pacijentima u BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI