VIDEO/ Ekskluzivan snimak 'Slobodne Dalmacije'

Pogledajte kontroverznu scenu iz predstave Olivera Frljića koja je nekad Sarajevo, a sada i cijeli region digla na noge!

Kultura 25.04.17, 10:16h

Pogledajte kontroverznu scenu iz predstave Olivera Frljića koja je nekad Sarajevo, a sada i cijeli region digla na noge!
Zbog iste predstave i iste scene prašina se podigla i u Sarajevu u oktobru prošle godine, uoči njenog učešća na 56. Festivalu MESS, zbog čega je otkazano javno prikazivanje, ali je sarajevska publika bila istrajna i na "vlastitu odgovornost" odgledala kontraverznu Frljićevu predstavu

 

 

Burno poslijepodne i večer ispred i u splitskom kazalištu zbog dugoočekivane Frljićeve predstave 'Naše nasilje i vaše nasilje' nikoga nije ostavila ravnodušnim. Neki su bili oduševljeni, ostatak nije htio niti čuti za održavanje predstave, piše Slododna Dalmacija.


Scene sporne predstave već je prilike imao vidjeti dio europske kazališne publike - a od najzanimljivijih prizora predstave valja istaknuti golu ženu s hidžabom na glavi, koja u jednom trenutku iz svojega spolnog organa vadi nacionalnu zastavu.


Nedugo nakon toga glumac koji predstavlja Isusa Krista silazi s križa (napravljenog od plastičnih posuda) i siluje tu muslimanku.


Je li nešto sporno u sceni silovanja muslimanke, pogledajte u videu kojeg je novinarka Slobodne Dalmacije snimila za vrijeme predstave u splitskom HNK.


Podsjećamo, zbog iste predstave i iste scene prašina se podigla i u Sarajevu u oktobru prošle godine, uoči njenog učešća na 56. Festivalu MESS, zbog čega je otkazano javno prikazivanje, ali je sarajevska publika bila istrajna i na "vlastitu odgovornost" odgledala kontraverznu Frljićevu predstavu.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI