GRAĐANSKI SAVEZ TRAŽI ODGOVORE

Kada će Tužilaštvo KS pridružiti Bakira Izetbegovića 'Bosni': Jesu li iz kabineta ipak stizale 'preporuke za zapošljavanje bez konkursa'?!

Front 24.04.17, 19:34h

Kada će Tužilaštvo KS pridružiti Bakira Izetbegovića 'Bosni':  Jesu li iz kabineta ipak stizale 'preporuke za zapošljavanje bez konkursa'?!
Građanski savez (GS) traži od Kabineta člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića da se izjasni o navedenim dokazima koji upućuju na korištenje svog uticaja i službenog položaja na nezakonita zapošljavanja u gore navedenom javnom preduzeću

 

 

Uzimajući u obzir da je Kabinet člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića 22.04.2017. godine demantirao navode iz teksta "Elektroprivreda BiH: Izetbegovićev kabinet pisao preporuke za zapošljavanje bez konkursa" autora A. Avdića, objavljenom na portalu "Žurnal", uz ocjenu da je u njemu iznesen niz netačnih navoda s ciljem formiranja iskrivljene percepcije u javnosti, te da je isti portal danas objavio materijalne dokaze Akt Predsjedništva BiH, broj 12-37-301-1/16, od 27. januara 2016. godine upućen Vladi Federacije BiH i Akt Elektroprivrede BiH, broj 03-4-5- 282 55/16 od 26. aprila 2016. godine naslovljen kao “Prijedlog za donošenje odluke o davanju saglasnosti”, Građanski savez (GS) traži od Kabineta člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića da se izjasni o gore navedenim dokazima koji upućuju na korištenje svog uticaja i službenog položaja na nezakonita zapošljavanja u gore navedenom javnom preduzeću.

 

GS traži od Tužilaštva Kantona Sarajevo da odgovori na naš upit da ukoliko postoje materijalni dokazi da je Bakir Izetbegović koristio svoj uticaj za nezakonita zapošljavanja, zašto se Bakir Izetbegović ne nalazi na optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, zajedno sa Zukićem, Kukićem i Sarajlićem. Vrijeme je da neko snosi odgovornost za to što je u ovoj zemlji stvorena povlaštena kasta političara na vlasti, čiji kriminal redovno ostaje neprocesuiran i temeljito se zataškava. Nepovjerenje građana u pravosudne institucije je vjerovatno na najnižem nivou od njihovog nastanka.

 

Pozivamo sve poštene ljude u institucijama ove države, koji posjeduju informacije o kriminalnim aktivnostima da ih objelodane javnosti i na taj način aktivno doprinesu raskrinkavanju kriminalnih grupa koje upravljaju najvažnijim institucijama u ovoj državi!

 

GS još jednom podsjeća javnost da smo, nakon što je Žurnal 22.04.2017. godine objavio da postoje dokazi da su nezakonito zapošljavanje u javna preduzeća naređivali i drugi visoki zvaničnici SDA uključujući i samog predsjednika Bakira Izetbegovića, tražili od Predsjedništva BiH, Tužilaštva KS, Ministarstva za boračka pitanja Federacije BiH i Elektroprivrede da se očituju o gore navedenim navodima.

 

Osim toga, tražili smo i od kabineta Bakira Izetbegovića da se vrlo jasno ogradi ili da prihvati odgovornost za nezakonito zapošljavanje, odnosno krivično djelo trgovine uticajem u slučaju zapošljavanja u Elektroprivredu BiH.

 

Obzirom da očigledno u ovoj zemlji građani mogu do posla samo uz pomoć Bakira i Sebije Izetbegović te njihovih najbližih saradnika iz SDA, pozivamo sve nezaposlene građane da se pismenim putem, molbama za posao, obrate lično Bakiru Izetbegoviću na ispod navedenu adresu, sa naznakom „Molba za posao“:

 

n/r Bakir Izetbegović 
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine 
Maršala Tita 16 
71000 Sarajevo

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI