javna tribina u sarajevu

Haris Silajdžić: Državna imovina iznosi između 50 i 100 milijardi KM, na to plućno krilo moramo prodisati

Front 24.04.17, 16:59h

Haris Silajdžić: Državna imovina iznosi između 50 i 100 milijardi KM, na to plućno krilo moramo prodisati
Upozoravaju da se državna imovina i državni resursi ubrzano rasprodaju, a da su stranački, kantonalni i entitetski interesi preči od svega

 

Javna tribina Vijeća Kongresa Bošnjačkih intelektualaca pod nazivom "Imovina države BiH - resurs za razvoj" održava se danas u Sarajevu. Uvodničar i moderator javne tribine bit će predsjednik VKBI prof.dr. Nedžad Mulabegović, a predavači prof.dr. Haris Silajdžić, prof.dr. Sead Avdić, prof.dr. Mirsad Kikanović i prof.dr. Rifat Klopić.


Uoči početka tribine je poručeno da VKBI upozorava na važnost iskorištavanja potencijala državne imovine i da su davno preko nekoliko zastupnika u Parlament BIH uputili Zakon koji rješava ovo pitanje, ali da je zloupotrebom entitetske većine prijedlog vraćen u Vijeće ministara BiH.


 
Upozoravaju da se državna imovina i državni resursi ubrzano rasprodaju, a da su stranački, kantonalni i entitetski interesi preči od svega.


 
Haris Silajdžić je rekao da je izlaz u stavljanju državne imovine u funkciju svih građana BiH.


 
“To je veliko blago koje imamo i koje se, prema najkonzervativnijim procjenama, procjenjuje na između 50 i 100 milijardi KM. To je ono plućno krilo na koje moramo prodisati, na koje do sada nismo disali“, rekao je Silajdžić.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI