VIDEO/ LUKSUZ OD KOJEG BOLE OČI

Sulejman i Hurem nisu im ni do koljena: Pogledajte palatu u kojoj žive Recep i Emina Erdogan!

Nedjeljni magazin 24.04.17, 12:48h

Sulejman i Hurem nisu im ni do koljena: Pogledajte palatu u kojoj žive Recep i Emina Erdogan!
Prilog o luksuzu u kojem živi predsjednik Turske uradio je CNN, nazvavši ga “pet stvari koje niste znali o palati Recepa Erdogana”...

 

Iako nema titulu sultana, živi poput njega, a mnogi će zaključiti da mu Sulejman Veličanstveni po lulsuzu i bogatstvu nije ni do koljena.


Ovi epiteti prate turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji živi u raskošnoj palati u Ankari, smještenoj na prostoru od 4,1 kvadratna kilometra.


Gradnja skupocjenog predsjedničkog dvora koštala je više od 1,15 milijardu KM, ima 1.100 soba i svilene tapete na zidovima. Špekuliše se da je samo na izradu vrata potrošeno više od 11 miliona KM, a da su tepisi plaćeni više od 16 miliona KM.

 

erdogan-palata


Palata je izgrađena 2014. godine. Sam Erdogan njenu gradnju objasnio je sljedećim riječima:


- Ona je neophodna kako bi smo pokazali mjesto Turske na svjetskom planu!


Inače, raskošni dom Recepa i Emine Erdogan poznat je i pod nadimkom Ak Saray (Bijela palata), a samu gradnju pratile su brojne kontroverze. Ni do danas nije razriješeno da li je izgrađen na zaštićenom šumskom zemljištu.


Prilog o luksuzu u kojem živi predsjednik Turske uradio je CNN, nazvavši ga “pet stvari koje niste znali o palati Recepa Erdogana”... Pogledajte!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

****************************************

 

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

BLIN
KOMENTARI