SITNICE KOJE ŽIVOT ČINE LAKŠIM

Mali trikovi koje svaka žena koja nosi hidžab mora znati: Da se ne prepadne muž kad se udam...

Lifestyle 24.04.17, 10:20h

Mali trikovi koje svaka žena koja nosi hidžab mora znati: Da se ne prepadne muž kad se udam...
Lista savjeta i malih trikova koji će učiniti život žena s hidžabom mnogo lakšim

 


I žene koje nose hidžab, baš kao i sve druge, imaju svoj udio u svakodnevnoj borbi i nastojanju da izgledaju lijepo i ženstveno, i baš kao i sve ostale borimo se sa pojedinim sitnicama svakodnevno. Iz tog razloga smo sastavili listu savjeta i malih trikova koji će učiniti život žena s hidžabom mnogo lakšim.


1, Popeglajte dosadne male nabore na hidžabu – peglom za kosu!


Koliko nam se puta desilo da pažljivo osmislimo svoju odjevnu kombinaciju, brižno usparimo boje, operemo, popeglamo, nađemo odgovarajuće cipele, namjestimo mahramu i taman kad krenemo izaći – puf! Mahrama nam se pogužvala i naša kombinacija je pokvarena! Iako će neki reći da je to sitnica na koju pojedine žene ne bi ni obratile pažnju, za one perfekcioniste u duši imamo brzo rješenje: jednostavno popeglajte nabore mahrame peglom za kosu. Brzo i jednostavno, a ne morate mahramu ni skinuti s glave! Štedi vrijeme i živce zar ne?

    
2. Da izgledate preplanulo- stavite hidžab koji je 2-3 tona svjetliji od vaše kože


Odličan mali i jednostavan trik za sve nas koje smo (realno) bijele kao sir. Iako ćemo u toku ljeta uhvatiti malo boje, ukoliko želite izgledati malo više preplanulo stavite par nijansi svjetliji hidžab i voila: ten je tu. Također, ne zaboravite zaštititi se kremom za sunčanje kada izlazite napolje! Zdravlje je najvažnije!


    
3. Ukoliko volite stavljati ogrlice, ali se one uvijek nekako sakriju pod hidžabom – produžite ih bašlijom!


Ukoliko ste ljubiteljica lijepih velikih ogrlica koje razbiju monotoniju jednostavne odjevne kombinacije ili neutralnih boja, a one nekako uvijek ostanu neprimijećene pod mahramom koja se pomjeri tu je rješenje. Svaku ogrlicu produžite velikom bašlijom kao na slici ispod. Ukoliko je ogrlica doista kratka, uvijek je možete iglicom (ili bašlijom) zakačiti na bluzu i prekriti taj dio hidžabom. Obećavamo da trik uspijeva, i da niko nikad nije primijetio.

 

4. Da vam ljeti ne bude vruće u hidžabu – koristite hladnije materijale!


Iako zvuči kao sasvim logičan i suvišan savjet, svi se mi sjećamo svojih početaka nošenja hidžaba kad smo nosile sve i svašta, i kad su se debele mahrame nosale u sred ljeta jer nam lijepo stoje. Istini za volju, dok jednom ne probate i ne naumpada vam da bi vam možda neki drugi šal olakšao vruće ljetne dane. Zato, za vrijeme toplijih dana nosite laganije materijale poput žoržeta ili džerzija.

    
5. Za tvrdoglave dlačice koje vole viriti ispod hidžaba – koristite sprej za kosu!


Da li i vi imate problema sa dosadnim malim novim dlačicama koje vječno vire ispod hidžaba i tjeraju vas da non-stop vadite ogledalce iz tašne i provjeravate je li sve na svom mjestu? I za njih ima rješenje: sprej za kosu! Samo blago pošpricajte tvrdoglave male dlačice prije stavljanja podkape i šetajte bez brige. Neće vam više smetati.

    
6. Ukoliko se bojite opadanja kose – prestanite nositi podkapicu!


Ukoliko ste primijetile da vam je kosa ispucala ili jako opada, prestanite nositi podkapicu od pamuka.  Ukoliko vam podkapa baš treba, odlučite se za onu od svile ili satena. Zvuči nevjerovatno, ali kosa će vam biti mnogo zdravija i neće pucati.

    
7. Pozdravite se sa famoznom „čizom“ od sunca


Mislim da ne postoji žena koja nosi hidžab a koja nije doživjela da se vrati iz šetnje na lijepom ljetnom danu, skine mahramu i – šokira se! Popularna „čiza“ na vrh čela. Još ako ponovimo istu aktivnost par dana uzastopno, čini nam se da nikad neće ostati. Sjećam se opsesivnog istraživanja kako da spriječim te linije da se „ne prepadne muž kad se udam“. Istini za volju, ne bih rekla da je ikad i primijetio da je imam, a ako i jest, nije mu smetala čim nije ni komentarisao. Ali, za nas perfekcioniste koje „čizu“ ne volimo vidjeti evo i trik: povucite mahramu što bliže ivicama lica tj- čela. Ukoliko se dobro znana linija razgraničenja ipak pojavi: sljedeći put nemojte nanositi kremu za sunčanje na tom dijelu i ten će se izjednačiti.

 

(Divithana.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

****************************************

 

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

BLIN
KOMENTARI