Prešli na radikalnije oblike borbe

Nezadovoljni drvoprerađivači RS-a kamionima blokirali saobraćaj prema Sokocu, Palama i Rogatici

Hronika 24.04.17, 09:00h

 Nezadovoljni drvoprerađivači RS-a kamionima blokirali saobraćaj prema Sokocu, Palama i Rogatici
U zahtjevima, koje su ranije uputili entitetskom predsjedniku, premijerki, resornim ministarstvima i generalnom direktoru preduzeća "Šume RS-a“ pozivali su na odgovornost aktere dosadašnje poslovne politike u oblasti šumarstva

 

Nezadovoljni drvoprerađivači Sarajevsko–romanijske i gornjodrinske regije blokirali su jutros puteve prema Sokocu, Palama te Rogatici.

 

Blokadom magistralnih puteva Pale-Sokolac i Sokolac-Rogatica prvoprerađivači su prešli na radikalnije oblike borbe kako bi se, naveli su, osigurali bolji uslovi za njihov rad i time zaustavilo siromašenje ovog dijela RS-a.

 

U zahtjevima, koje su ranije uputili entitetskom predsjedniku, premijerki, resornim ministarstvima i generalnom direktoru preduzeća "Šume RS-a“ pozivali su na odgovornost aktere dosadašnje poslovne politike u oblasti šumarstva.

 

Zahtijevali su i da se „utvrdi odgovorost menadžmenta 'Šuma RS-a', koji je svojim neodgovornim djelovanjem u kadrovskoj politici, raspodjeli sirovine i nesankcionisanju preduzeća koja se bave preprodajom i izvozom drvnih sortimenata doveo do haotičnog stanja u drvnoj industriji u Sarajevsko-romanijskoj i gornjopodrinskoj regiji“.

 

Od "Šuma RS-a" su tražili da pri raspodjeli šumskih drvnih sortimenata prioritet treba da daju drvoprerađivačima s područja 12 općina Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije, odakle sortimenti i potječu. 

 

Izrazili su i protivljenje odlukama „Šuma RS-a“ da na poziciju direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ imenuje Rajka Bulajića.

 

Drvoprerađivači su jutros saobraćaj blokirali kamionima, a dozvoljava se prolaz samo vozilima hitne pomoći.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI