još se neće raditi uviđaj

Od mostarskog Binga nije ostalo baš ništa: Ogromna šteta iznosi više od deset miliona KM

Hronika 23.04.17, 11:43h

Od mostarskog Binga nije ostalo baš ništa: Ogromna šteta iznosi više od deset miliona KM
"Kad sve službe završe posao, mi ćemo početi uviđaj. Nisu se stekli uslovi za uviđaj, jer požar još tinja", naveo je Marić

 

Policija još nije počela uviđaj nakon što je u Mostaru izgorio Tržni centar Bingo, jer vatra još tinja, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

 

Marić je naglasio da informacije sa terena govore da je objekat u potpunosti uništen, ali da se o šteti i bilo čemu drugom ne može govoriti dok ne bude obavljen uviđaj.

 

"Kad sve službe završe posao, mi ćemo početi uviđaj. Nisu se stekli uslovi za uviđaj, jer požar još tinja", naveo je Marić.

 

Vatrogasci upozoravaju na plinske boce u objektu koje još predstavljaju prijetnju.

 

Na licu mjesta još su prisutni vatrogasci i policija, a prizori su sablasni.

 

Tržni centar Bingo u Mostaru potpuno je izgorio u sinošnjem požaru koji je izbio oko 20 sati. Zbog požara grad je cijelu noć bio u dimu.

 

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar kažu je požar bio aktivan od 20.10 do 23.20 sata.

 

"Požar je lokalizovan oko 23.20 sati velikom zaslugom pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, koji su na požarište izašli sa svim raspoloživim sredstvima, osam vozila i 19 vatrogasaca. Tržni centar izgorio je do temelja. Nema povrijeđenih", saopšteno je iz Provesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

 

Još nema zvaničnih infomacija o uzroku požara.

 

Tržni centar Bingo u Mostaru bio je jedan od najvećih u BiH. Prostirao se na oko 2.500 metara kvadratnih, a u njemu je bilo zaposleno oko 100 radnika.

 

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o šteti od više desetina miliona maraka.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI