FOTO/ NAKON 21 GODINE

Sjećanja pokrenula emocije: Zašto je Tifa bio na ivici suza na koncertu 'Lačnog Franza' u Sarajevu?

Zabava 22.04.17, 15:34h

Sjećanja pokrenula emocije: Zašto je Tifa bio na ivici suza na koncertu 'Lačnog Franza' u Sarajevu?
Brojni građani Sarajeva uživali su u sinoćnjem koncertu u SARTR-u, a u publici je bio i poznati bh. muzičar Mladen VojičićTifa kojeg su očito ponijele emocije...


Foto: Haris Memija

 

U petak veče u sarajevskom SARTR-u održan je prvi koncert popularnog slovenačkog i ex-jugoslavenskog benda "Lačni Franz", a drugi koncert slijedi večeras u 20:30 sati.


Osnovna ideja ovih koncerata je 21. godišnjica obilježavanja prvih posljeratnih koncerata u Sarajevu, koji su se održali krajem aprila 1996. godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, ali i promocija novog albuma ovog benda „Svako dobro“.


Koncerti su inspirisani pjesmom „Ja vraćam sunce u svoj dan“.


Članovi benda su stupili u kontakt i sa publikom koja je prisustvovala koncertima 1996. godine, a Zoran Predin je pronašao djevojku s kojom je plesao valcer prije 21. godinu za vrijeme koncerata u Sarajevu.


Brojni građani Sarajeva uživali su u sinoćnjem koncertu u SARTR-u, a u publici je bio i poznati bh. muzičar Mladen VojičićTifa kojeg su očito ponijele emocije i potresla sjećanja na postratna događanja u gradu. Zbog velikih bolova u kuku Tifa se otežano kreće i pomoću štapa, ali je došao na koncert da pozdravi stare kolege i prijatelje iz "Lačnog Franza".


Kako je bilo siboć u SARTR-u pogledajte u fotogaleriji, a kako je bilo prije 21 godine, pogledajte u video prilogu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI