u posjeti sad-u

Zvizdić: BiH mora biti modernizovana i usklađena sa pravnom stečevinom EU

Front 22.04.17, 10:51h

Zvizdić: BiH mora biti modernizovana i usklađena sa pravnom stečevinom EU
Cilj posjete Americi je, dodao je Zvidić, razgovor o aktuelnoj situaciji i trendovima u BiH te baznim prioritetima Vijeća ministara BiH

 

Suština svih mjera u BiH je da moramo provesti reforme i da BiH mora biti modernizirana te usklađena sa pravnom stečevinom, normativima i standardima koji u ovom trenutku važe u Evropskoj uniji - kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić tokom sinoćnjeg gostovanja u emisiji "Glas Amerike".  

 

Cilj posjete Americi je, dodao je Zvidić, razgovor o aktuelnoj situaciji i trendovima u BiH te baznim prioritetima Vijeća ministara BiH.

 

- To nije samo pitanje ekonomske reforme, već generalnim pravcima djelovanja vanjske politike i unutrašnjim pitanjima koji bi trebali da ojačaju ekonomsku bazu BiH te poboljšaju životni standard stanovnika - pojasnio je Zvizdić.

 

Naglasio je da je predstavnike State Departmenta informirao i o dosada realiziranim ciljevima i ključnim prioritetima, a to su evropske integracije i članstvo u NATO-u.

 

- Evropske integracije ostaju naš glavni vanjsko-politički cilj - poručio je Zvizdić.

 

Također je naglasio da sve institucije rade vrlo konzistentno i vrlo naporno, jer su to ciljevi koji će dodatno etablirati BiH unutar međunarodnog okvira, ali i unaprijediti socio-ekonomsko i političko stanje u BiH.  

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas će prisustvovati proljetnoj Skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke u Washingtonu.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI