FOTO/ Životna drama poznate pjevačice

Najteži dani Tatjane Matejaš Tajči: Osjećam se grozno, skupljamo novac kako bismo mogli nastaviti dalje...

Lifestyle 21.04.17, 17:30h

Najteži dani Tatjane Matejaš Tajči: Osjećam se grozno, skupljamo novac kako bismo mogli nastaviti dalje...
Nedostaju mi sinovi i suprug otkako sam krenula na put. Osjećam se grozno što nisam mogla pratiti Matthewa na redovitu kontrolu, zbog čega sam satima jecala, rekla je Tajči

 

Pomisao da bi moj 11-godišnji sin Blais mogao ostati bez oca me dotukla. Plakao sam danima i odlučio boriti se za svoj život, povjerio je prijateljima i obožavateljima Matthew Cameron (46).

 

Suprug pjevačice Tatjane Matejaš Cameron (46) poznate kao Tajči prije nekoliko sedmica počeo se liječiti tabletama koje bi trebale spriječiti aktivnost proteina koji potiče rast i širenje karcinoma. Matthew je danima trpio snažne bolove zbog čega nije mogao sjediti. Nepušački tumor pluća proširio mu se i na kralježnicu.

 

- Prisilio sam liječnika da mi kaže koliko pacijenti koji primaju terapiju kao i ja u prosjeku žive. Kad mi je rekao da mogu očekivati godinu dana, osjećao sam se kao da mi je zabio šaku iz sve snage u trbuh - tvrdi Matthew. Američki producent od početka liječenja nije želio primati kemoterapiju jer su mu s njom prognozirali tek godinu dana života.

 

tatjana-matejas-sa-suprugom-i-sinom

 

- Nikad se nisam osjećao tako loše. Nisam mogao držati ni vilicu u ruci, a kamo li se samostalno odjenuti. Smršao sam desetak kilograma i osjećao se jako slabo - objasnio je producent. Matthew i Tajči su krajem februara na internetu počeli skupljati novac za njegovo liječenje. Dosad su skupili 370.000 od 500.000 kuna, koliko im je potrebno za nastavak terapije, a Matthew je na internet-stranici GoFundMe objavio emotivna pisma o životnoj borbi. Tajči je zamolila suradnike da je što češće zovu na gaže kako bi se suprug više mogao odmarati.

 

- Nedostaju mi sinovi i suprug otkako sam krenula na put. Osjećam se grozno što nisam mogla pratiti Matthewa na redovitu kontrolu, zbog čega sam satima jecala - rekla je Tatjana. Pjevačica je imala zakazanu turneju u SAD-u na koju je otišla sama autom. Na putu je snimala videoklipove jer se, tvrdi, tako lakše nosi sa suprugovom bolesti.

 

- Dali smo si vremena za tugovanje jer rak je opaka bolest koju nije lako pobijediti. Vjerujem u suprugovu snagu i teško mi je pala naša razdvojenost. Jedva sam čekala da ga grlim - rekla je pjevačica.

 

- Još neko vrijeme neću znati pomaže li mi lijek. Ne osjećam više tako snažan pritisak u kralježnici pa se nadam da su moje molitve uslišene i da se rak polako povlači, tvrdi u emotivnom pismu Matthew.

 

Producent se požalio da je, osim što trpi snažne bolove, zbog uzimanja lijekova počeo osjećati probleme s disanjem. Ponekad ne uspijeva udahnuti, no danju ipak kontrolira svoje ponašanje kako bi izbjegao napadaje panike.

 

- Noću mi to ne polazi za rukom pa sam počeo piti antidepresive koji mi pomažu da se smirim - objasnio je Matthew. Dodao je da mu je najvažniji saveznik u borbi protiv raka Tajči koja se noću budi, sjedne uz njega te ga drži za ruku dok ne počne disati normalno.

 

Prijateljice njegove supruge, Ivana i Marija Ćurić, osmislile su majice na kojima su oslikale zdrava pluća. Blizanke iz Osijeka, koje proteklih godina žive i rade u New Yorku, prodaju odjeću koju su posvetile Matthewevoj borbi s bolešću. Novac od prodaje uplaćuju Tajčinoj obitelji za njegovo liječenje.

 

ivana-i-marija-curic

 

- Tajči je inspirirala i podržavala brojne mlade umjetnike koji nisu odustajali od svojih snova. Sad je došlo vrijeme da mi pomognemo njenom suprugu pa smo na majicama oslikali pluća, a sve što zaradimo donirat ćemo mu za terapiju - rekle su Osječanke.


S Tatjaninim suprugom družile su se nekoliko puta, a njegov optimizam nadahnuo je sestre da mu pomognu.

 

- Moj strah je stvaran. Unatoč molitvama. Ne želim da moji sinovi ostanu bez oca. Ne želim odbrojavati dane koji su mi preostali. Ni deset godina mi nije dovoljno, a kamoli desetak mjeseci - iskren je producent.

 

tatjana-matejas-tajci-sa-suprugom

 

Matthew je oženio hrvatsku pjevačicu prije nešto više od 17 godina, a u braku su dobili sinove Dantea, Evana i Blaisea. Godinama žive u Cincinnatiju, a otkako se Cameron razbolio, Tatjanina majka Štefica preselila se iz Zagreba kćeri kojoj pomaže u kućanstvu.

 

- Ja sam samo mama koju moja Tatjana sad treba. I njeno troje djece me čeka. Idem i kroz zidove i željezo samo da budem uz njih, da pomognem što god mogu - rekla je Štefica.

 

Svaki dan hrabri i tješi kćer. Uvjerava je da će sve biti dobro. Tajči se trudi ostati jaka i ne prepušta se tuzi. Pozvala je sve koji mogu da novac doniraju za liječenje.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI