KONAČNA PRESUDA

Kraj višegodišnje sudske bitke između ljubavnice i sestrića: Kome je pripao stan u kome se ubio Ismet Bajramović Ćelo?

Hronika 21.04.17, 12:03h

Kraj višegodišnje sudske bitke između ljubavnice i sestrića: Kome je pripao stan u kome se ubio Ismet Bajramović Ćelo?
Ovom presudom okončana je dugogodišnja pravna bitka oko stana u kojem je Ismet Bajramović Ćelo počinio suicid 17. decembra 2008. godine

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda u Sarajevu, te odbio zahtjeve Jovanke Lazarević Suzi da se poništi kupoprodajni ugovor kojim je Elvir Hodžić u ulici Hakije Kulenovića na broju 4 u naselju Ciglane kupio stan od Ismeta Bajramovića.


Lazarević je tada tražila i da se prizna njena vanbračna zajednica s Ismetom Bajramovićem Ćelom i dodijeli joj se pola imovine, a što je Sud, također, odbio.


Dugogodišnja pravna bitka


- Presuda je donesena u potpunosti u našu korist. Sada tražimo nastavak postupka radi iseljenja Lazarević iz stana. Naime, ona je nakon što je pokrenula spor tada tražila zaštitu posjeda, a čemu je Sud tada udovoljio, pa je stan trenutno u njenom posjedu, kazala je advokatica Adela Duraković, koja zastupa Elvira Hodžića, prenosi Dnevni avaz.


Ovom presudom okončana je dugogodišnja pravna bitka oko stana u kojem je Ismet Bajramović Ćelo počinio suicid 17. decembra 2008. godine.

 

suzi-i-elvir


Elvir Hodžić, koji je inače sestrić rahmetli Ismeta Bajramovića Ćele, je 2012. godine za "Avaz" pojasnio kako je kupio stan:


"Ismet je stan kupio 14. marta 2003. godine. Meni ga je prodao četiri i po mjeseca kasnije, odnosno 31. jula 2003. godine, o čemu svjedoče i kupoprodajni ugovori. Da bih kupio taj stan, podigao sam i kredit od 50.000 KM, a ostatak su mi dali roditelji. Ali, ono što je najzanimljivije jeste da je, u vrijeme kada je kupio taj stan, Ismet bio vjenčan sa svojom tadašnjom suprugom. S njom se razveo 14. jula 2003. godine, dakle 17 dana prije nego što sam ja otkupio stan".


Lazarević, kako je tada kazao Hodžić, na Sudu potražuje taj stan na osnovu tvrdnji da je s Ismetom živjela od 1996. godine.


- Ali i da jeste, a nije s njim živjela, kakve to veze ima sa stanom, čiji sam ja vlasnik. Nigdje na svijetu nema takvo što da ljubavnica mog daidže na Sudu potražuje stan koji je moje vlasništvo - ispričao nam je tada Hodžić, dodavši da Lazarević jeste poznavala Ismeta od 1996. godine iz Njemačke i bila mu je jedna od mnogih njegovih djevojaka, ali nije živjela s njim.


Dokumentaciju i nastavak teksta možete čitati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI