Izjava dana / Ko o nama odlučuje

Sadik Ahmetović: Klanjao sam istiharu i ukazalo mi se koje građevinske firme će graditi autoput!

Front 20.04.17, 14:33h

Sadik Ahmetović: Klanjao sam istiharu i ukazalo mi se koje građevinske firme će graditi autoput!
Ahmetović i Mehmedović prošli put su bili protiv povećanja akciza, ali su nakon pregovora s vrhom stranke očito promijenili mišljenje

 

Sadik Ahmetović, poslanik SDA u PD PSBiH istakao je da je “potpisao zaključke sa Šemsudinom Mehmedovićem”, a u vezi sa setom zakona akciza koji bi trebali danas biti usvojeni u vezi povećanja akciza na naftu i naftne derivate.

 

- To su u principu zaključci koje je on dogovarao sa predsjedavajućim VM i premijerom FBiH. Do Parlamenta je hoće li usvojiti zaključke, a do VM je hoće li ih provesti. Jer radi se o vrlo važnim zaključcima i socijalno osjetljivim, a bojim se da oni koji zaključke provode ne znaju u kakvim uslovima žive građani BiH,  pogotovo oni koji se bave poljoprivredom i pogotovo oni koji žive na ivici siromaštva. Zbog toga je je važno da ovi zaključci budu usvojeni ali isto tako je važno i da budu provedeni. 

 

- Pisalo je negdje da sam klanjao istiharu, moram reći da jesam i da mi je došlo drugo u odnosu na ono što piše, da znam koje će građevinske firme praviti autoputove. Već se njihova imena znaju i one su podijeljene po nacionalnoj strukturi  i u principu su bliske vladajućim političkim partijama – kazao je Ahmetović.

 

Podsjećamo, Ahmetović i Mehmedović prošli put su bili protiv povećanja akciza, ali su nakon pregovora s vrhom stranke očito promijenili mišljenje. Svoje stavove nisu mijenjali Salko Sokolović i Senad Šepić, prenosi Patria.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI