Nastavljeno suđenje

Svjedokinja ispričala šta je vidjela te kobne noći: Sanjin Sefić obratio se očevima Edite Malkoč i Selme Agić

Hronika 20.04.17, 13:50h

Svjedokinja ispričala šta je vidjela te kobne noći: Sanjin Sefić obratio se očevima Edite Malkoč i Selme Agić
Iskaz je dao i svjedok Mahir Suljević koji je uposlenik u kazinu na Socijalnom, čiji je neposredni šef Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefića

 

Svjedočenjem očeva poginulih djevojaka Amira Agića i Enesa Malkoča te svjedokinje Fikrete Hadžiabdić i svjedoka Mahira Suljevića danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu  nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću (26), njegovoj sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29).

 

Očevi poginulih studentica Selme Agić i Edite Malkoč izjasnili su se da se pridružuju kivičnom gonjenju optuženih te su uputili imovinsko pravni zahtijev, javlja Avaz.

 

No, prije nego što su dali svoj iskaz, očevima poginulih djevojaka Sanjin Sefić je uputio saučešće, te izrazio kajanje. Saučešće su izjavili advokati optuženih i tužiteljica Advija Hajderbalta.

 

sanjin-sefic-sudjenje

 

Svjedokinja Fikreta Hadžiabdić je kobne noći bila sa kćerkom u automobilu. Ona je kazala da je vidjela dva auta, jedno tamne jedno svijetle boje.

 

- Automobilom smo stajale na semaforu i čekale da se upali zeleno svjetlo. Vodile su se (Selma Agić i Edita Malkoč) pod ruku i vidjela sam da su zakoračile na zebru, potom sam se okrenula da vidim da li se nama upalilo zeleno svjetlo. Tada sam čula da je nešto puklo i odmah sam znala šta se desilo. Okrenula sam se i vidjela da djevojka u braon jakni leži na cesti.

 

Otvorila sam vrata da izađem, međutim kćerka mi je rekla stani i tebe će nešto udariti - kazala je svjedokinja Hadžiabdić.

 

Potom je kazala da su ona i kćerka krenula ali da su stale na sljedećem semaforu i policajca kojeg su vidjele obavijestile o nesreći.

 

Svjedokinja je kazala da ju je kćerka odvezla kući na Grbavicu, a potom je otišla da da izjavu u policiji jer je vidjela cijeli događaj.

 

Iskaz je dao i svjedok Mahir Suljević koji je uposlenik u kazinu na Socijalnom, čiji je neposredni šef Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefića.

 

- Sanjin Sefić je te večeri dolazio u kazino. Bio je vidno nervozan i tražio je da mu dam fiksni telefon. Dok je telefonirao, hodao je po kazinu i udarao po tipkama na aparatima, ali nije kockao. Nakon otprilike nekih 20-25 minuta, ali ne mogu tačno reći koliko se vremena zadržao je tražio da mu pozovemo taksi. Nazvali smo, a on je potom otišao - kazao je ovaj svjedok.

 

Nastavaka suđenja zakazan je za 18. maj.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI