'Naš stav je jasan i konzistentan'

Bećirović: Poslanici SDP-a BiH će biti protiv zakona o akcizama

Front 20.04.17, 12:52h

Bećirović: Poslanici SDP-a BiH će biti protiv zakona o akcizama
Očigledno je da se to radi paušalno, bez jednog sistemskog plana, bez jasnih kalkulacija šta to znači za obične ljudi, šta to znači za poljoprivrednike u BiH

 

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović (SDPBiH) je u pauzi zasjedanja tog doma izjavio da će poslanici te stranke i danas biti protiv izmjena zakona o akcizama.

 

- Naš stav je jasan i konzistentan, a oni koji čine parlamentarnu većinu trebali bi se definitivno uozbiljiti i o tom i o nizu drugih pitanja - kazao Bećirović.

 

Po njegovim riječima, očigledno je da se to radi paušalno, bez jednog sistemskog plana, bez jasnih kalkulacija šta to znači za obične ljudi, šta to znači za poljoprivrednike u BiH.

 

- Tako da definitivno što se tiče poslanika SDP-a BiH mi ćemo i danas biti protiv toga - zaključio je Bećirović.

 

Predstavnički dom državnog parlamenta razmatrat će danas na sjednici set zakona koji se odnose na akcize, a čijim se usvajanjem omogućava nastavak aranžmana s MMF-om.

 

Predloženim izmjenama Zakona o akcizama predviđa se povećanje akciza na naftu i naftne derivate te lož-ulje za 15 feninga. Povećanje prihoda od akciza, ukoliko se usvoji set zakona, bile bi korištene za izgradnju cesta i autocesta.

 

Dom naroda državnog parlamenta nedavno je, po hitnom postupku, usvojio taj set zakona.

 

(FENA/dg)

 

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

 

 

 

BLIN
KOMENTARI