Tri dana u Neumu

Počela Mirosoft NetWork konferencija, okupila rekordnih 900 učesnika

Biznis Klub 20.04.17, 11:30h

Počela Mirosoft NetWork konferencija, okupila rekordnih 900 učesnika
Proces digitalne transformacije i rješenja iz clouda teme su ovogodišnjih predavnja

 

Sedma Microsoft NetWork, najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini svečano je otvorena u Grand Hotelu Neum. Do sada najvećem broju učesnika, kao i predstavnicima medija, prvi se obratio direktor kompanije Microsoft BiH, Omar Krivošija. U svom uvodnom izlaganju naglasio je značaj digitalne poslovne transformacije, povećanja svijesti o važnosti sigurnosti, kao i obrazovanja, a na bini su mu se pridružili studenti koji su po okončanju edukacije u Microsoft Skills Centrima dobili i svoje prvo zaposlenje.

 

''Zaista smo ponosni što ove godine imamo više od 900 učesnika na konferenciji, čime smo ostali u samom vrhu i nadmašili sve protekle godine. Danas, prvog dana konferencije održali smo Bussines Day na kojem smo s ljudima iz biznisa podijelili nove trendove koji nas čekaju u narednom periodu. Pored toga, prezentirali smo kako Microsoft vidi inovacije u školstvu, i kako pomoću tih inovacija poboljšati obrazovni sistem u BiH, a sutra ćemo održati okrugli stol na temu cyber sigurnosti'', istakao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

 

Bussines Day je ove godine okupio 80 najboljih menadžera iz vodećih kompanija koje djeluju u BiH, a uvodnu riječ i motivacijski govor održao je Branimir Brkljač.  


Kroz tri konferencijska dana, više od 900 učesnika imat će priliku slušati čak 80 predavanja, razmjeniti iskustva iz svijeta biznisa i ICT-a, družiti se te unaprijediti svoja znanja. 

 

Učesnici će tokom predavanja  saznati više o poslovnoj digitalnoj transformaciji, razvoju aplikativnih rješenja, infrastrukturi i sigurnosti te edukacijskim rješenjima. Pored mnogobrojnih predavanja, svi učesnici konferencije sreću mogu okušati i u nagradnoj igri edukativnog karaktera, koja se sastoji iz četiri kategorije: code, infrastructure, cloud i fun. Pored spomente nagradne igre, organizatori i partneri konferencije osigurali su i vrijedne nagrade kroz mnogobrojne aktivnosti tokom održavanja Microsoft NetWork 7. 


Ponosni sponzori konferencije i ove godine su kompanije Logosoft, Lenovo te telekomunikacijski partner HT Eronet.

 

Dešavanja sa Microsoft NetWork 7 možete pratiti na zvaničnoj web stranici konferencije MS NetWork, te putem društvenih mreža Facebook, Instagram ili Twitter.

 

(DEPO PORTAL, BLIN AGAZIN/md)

 

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI