Izetbegovići se ne oglašavaju

Sam automobil nije dovoljan: Sebiju Izetbegović vozi službeni vozač Predsjedništva BiH

Front 19.04.17, 19:59h

Sam automobil nije dovoljan: Sebiju Izetbegović vozi službeni vozač Predsjedništva BiH
Izostao je odgovor nadležnih na osnovu koje Odluke ili Pravilnika službena vozila Predsjedništva BiH mogu koristiti direktori ili zaposlenici drugih institucija

 

Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović za posjet Kliničkom centru Tuzla nije koristila samo službeni automobil Predsjedništva BiH, nego i vozača, saznaje N1.

 

Sebija Izetbegović, supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prekjučer je boravila u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. U ovaj grad je sa svojim saradnicima stigla u službenom automobilu Škoda Superb registarskih oznaka E30-K-969, registrovanim na Predsjedništvo BiH.

 

Vozač je bio Amar Macić, inače službeni vozač Bakira Izetbegovića. Macićeva supruga, Vildana Macić je sekretarica Sebije Izetbegović na UKCS, a ranije je radila kao službenica u centrali SDA, potvrđeno je za N1 iz nezvaničnih izvora. 

 

Da rodbinskim vezama tu ne bude kraj, za N1 je potvrđeno i to da sestra Vildane Macić također radi kao uposlenica UKCS, odnosno kao medicinska sestra na Otoringolaringologiji Kliničkog centra u Sarajevu.

 

Izostao je odgovor nadležnih na osnovu koje Odluke ili Pravilnika službena vozila Predsjedništva BiH mogu koristiti direktori ili zaposlenici drugih institucija.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

 

 

 

BLIN
KOMENTARI