Po kojem osnovu?

Supružnici sve dijele: Bakir i Sebija Izetbegović koriste isti službeni automobil

Front 18.04.17, 11:17h

Supružnici sve dijele: Bakir i Sebija Izetbegović koriste isti službeni automobil
Ukoliko se informacije pokažu kao tačne, iz Predsjedništva BiH i Kliničkog centra morat će odgovoriti na nekoliko pitanja među kojima su i ona po kojem osnovu i na osnovu koje odluke je direktorica Kliničkog centra u Sarajevu koristila službeni automobil Predsjedništva BiH

 

Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović, supruga člana predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SDA Bakira Izetbegovića, jučer je na sastanak u Tuzli stigla u automobilu Škoda registarskih oznaka E30-K-969.

 

U automobilu istih registarskih oznaka nedavno je na sastanak Predsjedništva SDA stigao i Bakir Izetbegović. Magazin Žurnal objavio je informaciju da je ovaj automobil registrovan na kabinet bočnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.


Naime, kako možete vidjeti na fotografijama N1, direktorica Izetbegović je na jučerašnji sastanak u Tuzli stigla u automobilu istih registarskih oznaka kao i Bakir Izetbegović 29. marta ove godine na sjednicu Predsjedništva Stranke demokratske akcije.


Ukoliko se informacije pokažu kao tačne, iz Predsjedništva BiH i Kliničkog centra morat će odgovoriti na nekoliko pitanja među kojima su i ona po kojem osnovu i na osnovu koje odluke je direktorica Kliničkog centra u Sarajevu koristila službeni automobil Predsjedništva BiH.

 

Član 2 Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH tačno definira ko može koristiti službena vozila i na koji način.

 

"Službeno vozilo smatra se vozilo koje je nabavljeno za službene potrebe institucije i u njenom je vlasništvu, a koristi se za obavljanje prevoza radi vršenja poslova i zadataka rukovodstva institucije, te obavljanja administrativnih i kurirskih poslova institucije iz nadležnosti institucije", navodi se u Pravnilniku.

 

Očitovanja Predsjedništva BiH i iz Kliničkog centra po ovom pitanju očekuju se tokom dana.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

 

*******************************************

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

 

BLIN
KOMENTARI