preko 300 izlagača

Danas u Gračanici počinje 'Grapos-expo'

Biznis Klub 18.04.17, 08:36h

Danas u Gračanici počinje 'Grapos-expo'
- Sajam svake godine okuplja sve više izlagača, te ove godine očekujemo najbolji sajam dosada, kazao je Nuhanović

 

U Gračanici danas počinje Osmi međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos-expo koji će u narednih pet dana okupiti brojne izlagače, ali i posjetioce iz cijele BiH.


Kako je za Oslobođenje nedavno kazao Nedžad Nuhanović, direktor Sajma, ove godine očekuju preko 300 izlagača koji osim iz Bosne i Hercegovine dolaze i iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Italije, Njemačke...


- Sajam svake godine okuplja sve više izlagača, te ove godine očekujemo najbolji sajam dosada, kazao je Nuhanović.


Prema njegovim riječima, Gračanica i ove godine nastavlja sa promocijom poduzetništva i privrednih aktivnosti malih i srednjih preduzeća, a ove godine Sajam će se održati na 6.000 kvadratnih metara zatvorenog i 4.000 kvadrata otvorenog izložbenog prostora.


Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u sklopu Sajma će, u saradnji s Općinom i UD BOMS EXPO d.o.o. Gračanica organizirati niz aktivnosti čiji je cilj povezivanje privrednih subjekata i drugih relevantnih aktera te unapređenje dijaloga i razmjena iskustava kao i promicanje poduzetničkog duha, najavljeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.


Prvog dana Sajma planirana je panel-diskusija Poslovno okruženje u funkciji razvoja poduzetništva i MSP i radionica Zašto postati poduzetnik u organizaciji Fondacije tuzlanske zajednice i Ministarstva razvoja i poduzetništva TK-a. Kako je najavljeno, Sajam će kao i prethodnih godina pratiti brojne vansajamske aktivnosti, te zabavni sadržaji.


Ovogodišnji sajam organizuje se pod motom “Budućnost se ne očekuje, ona se gradi”. 

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI