Pet osoba uhapšeno

Sukob policije i navijača FK Željezničar: Povrijeđena dva policajca i tri navijača

Hronika 16.04.17, 11:00h

Sukob policije i navijača FK Željezničar: Povrijeđena dva policajca i tri navijača
Uhapšeni su predati u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUP KS

 

Grupa navijača se tokom jučerašnjeg "vječitog derbija", utakmice između FK Zeljezničar i FK Sarajevo, u subotu u 19.20 sati, sukobila s policijom. Lakše povrede zadobila su dva pripadnika policije i tri navijača. Uhapšeno je pet navijača FK Željezničar.

 

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), 15. aprila u 19.20 sati policijski službenici Druge PU-PS Novo Sarajevo, uhapsili su pet osoba, M.A.(1983), P.I.  (1996), M.E. (1997.), K.A. (1984) i P. E. (1978.) svi iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

 

Imenovani su kao  grupa navijača FK Zeljezničar, u ulici Hercegovačka bb, općina Novo Sarajevo, fizički napali policijske službenike MUP KS, dok su osiguravali fudbalsku utakmici, koja se odigravala na stadionu Grbavica, između FK Zeljezničar i FK Sarajevo.

 

Tom prilikom policijski službenici MUP-a KS I. H. i M.H. zadobili su lakše povrede, konstatovane na KUM-KCU Sarajevo, a lakše povrede konstatovane na KUM KCU Sarajevo, zadobili su i navijači M.A, M.E. i K.A. 

 

Uhapšeni su predati u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUP KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog dogadaja.

 

(FENA/dg; Foto: Arhiv)

BLIN
KOMENTARI