Naoružajte se strpljenjem

Pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH

Hronika 15.04.17, 14:02h

Pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH
Na putevima s aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije

 

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) saopćeno je da se danas u BiH saobraćaj odvija po mjestimično vlažnom kolovozu, a povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivaju na pojačan oprez.



Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena mogu se očekivati na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče (Ripač-Dubovsko, 08-16 sati), kao i na regionalnim putevima R-453 Srebrenica-Skelani (Kragljivode, 08-16 sati) i R-456 Doboj-Maglaj (Rječica Donja, 07-16 sati).



Na putevima s aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvaja se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi u toku su i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-6.1 Kolo-Posušje, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.



Po informacijama Granične policije Bosne i Hercegovine, pojačana je frekvencija vozila na ulazu u zemlju a zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.



Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI