istraga u toku

Uhapšena 'tuzlanska trojka' koja je noću palila automobile u Zenici

Hronika 14.04.17, 20:17h

Uhapšena 'tuzlanska trojka' koja je noću palila automobile u Zenici
Inspektori kriminalističke policije MUP-a ZDK, u saradnji s nadležnim operativnim timovima policije MUP-a Tuzlanskog kantona identifikovali su tri osobe za koje postoji osnov sumnje da su izvršile paljevine dva automobila na području Zenice

 

Zenička policija je nakon opsežnih istražnih radnji uspjela riješiti krivična djela paljevine automobila na području Zeničko-dobojskog kantona.

 

Inspektori kriminalističke policije MUP-a ZDK, u saradnji s nadležnim operativnim timovima policije MUP-a Tuzlanskog kantona identifikovali su tri osobe za koje postoji osnov sumnje da su izvršile paljevine dva automobila na području Zenice. 

 

Intenzivnim istražnim aktivnostima u zajedničkoj akciji policije iz Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, tri osobe C.E., rođen 1991. godine, Ć.E., rođen 1995. godine i  K.A., rođen 1994. godine, svi iz Tuzle, danas su lišene slobode i u skladu sa zakonskim odredbama provedene su i zadržane u prostorijama za zadržavanje MUP-a ZDK. 

 

Prema do sada dobijenim informacijama za ove osobe postoji osnov sumnje da se u dogovorima s drugim osobama izvršile zapaljenja privatnih automobila. 

 

Automobili su zapaljeni u kasnim noćnim satima 8. aprila u zeničkim ulicama Blatuša i Bilimišće, a usljed požara na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta. Izvršenim uviđajnim radnjama, te prema prikupljenim tragovima i dokazima, utvrđeno je da se u oba slučaja radilo o namjernim paljevinama, izazvanim najvjerovatnije djelovanjem otvorenog plamena i lako zapaljive tečnosti. 

 

Nakon obavljenih istražnih razgovora sa osobama lišenim slobode inspektori kriminalističke policije će odrediti dalje mjere i radnje s obzirom na to da se radi o teškim krivičnim djelima i ugoržavanju sigurnosti građana. Istraga o ovim krivičnim djelima je u toku. 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI