bila je kraljica romske muzike

Otvoren testament Esme Redžepove: Evo kome je ostavila sav svoj imetak!

Nedjeljni magazin 14.04.17, 19:56h

Otvoren testament Esme Redžepove: Evo kome je ostavila sav svoj imetak!
Esma Redžepova preminula je 11. decembra 2016. u 73. godini poslije kraće i teške bolesti

 

Prekjuče je u Skoplju otvoren testament kraljice romske muzike Esme Redžepove, u kojem je otkriveno da je ona cjelokupan svoj imetak ostavila Makedoniji.


- Godinama je govorila da želi da ostavi svoj dom kulturi i humanosti i to obećanje je uspunila. Večeras je otvoren testament Esme Redžepove Teodosijevske, u kojem jednostavno i jasno stoji da sav svoj imetak ostavlja državi. Tako je ispunila svoje obećanje. Esma je mnogo volela Makedoniju i Makedonija je volela Esmu. Kad god je putovala po svijjetu u svakoj izjavi i intervjuu je spominjala Makedoniju. U srcu je nosila makedonsku pjesmu, dušu i misao. Stalno je govorila da je ponosna na svoju Makedoniju. Zato je sav svoj imetak ostavila Makedoniji - rekla je Zorana Kostovska, najbliža saradnica Esme Redžepove, za radio "Slobodna Makedonija", i dodala:

 

- Rekla je: "Novac sam zaradila od koncerata. Ljudi su kupovali ulaznice, a ja ću se ovako odužiti svom narodu." To je bila njena poruka.


Esma Redžepova preminula je 11. decembra 2016. u 73. godini poslije kraće i teške bolesti. Iza sebe je ostavila 47 sinova i jednu kćerku, koje je usvojila.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI