čudan scenarij

Nevjerovatno: Alija Delimustafić ponovo uhapšen

Hronika 14.04.17, 16:36h

Nevjerovatno: Alija Delimustafić ponovo uhapšen
Kako je za N1 kazala Azra Bavčić, portparolka ovog Tužilaštva, Delimustafić i Cerić uhapšeni su danas

 

Aliji Delimustafiću i Lejli Cerić ponovo je određen pritvor - tromjesečni, potvrđeno je za N1 iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Kako je za N1 kazala Azra Bavčić, portparolka ovog Tužilaštva, Delimustafić i Cerić uhapšeni su danas.

 

''Tužilaštvo Kantona Sarajevo ponovo je izdejstvovalo pritvor za osumnjičene Aliju Delimustafića i Lejlu Cerić. Nakon što je Vrhovni sud Federacije uvažio žalbu Tužilaštva KS, Kantonalni sud ponovo im je odredio pritvor u trajanju od tri mjeseca ili do nove odluke Suda. Kao što smo i ranije tvrdili, postoji osnovana sumnja da su Delimustafić, Cerić i Suada Hadžić počinli krivična djela koja im se stavljaju na teret, a posebni pritvorski razlozi za osumnjičene Delimustafića i Cerić'', kazala je ona u razgovoru za N1.

 

Delimustafić je uhapšen u novembru 2016. godine u Istočnom Sarajevu u akciji Tužilaštva Kantona Sarajevo pod kodnim nazivom "Pravda". U okviru ovog predmeta on je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe koja je nezakonito knjižila i vršila kupoprodaju nekretnina na području Kantona Sarajevo.

 

Alija Delimustafić, koji je nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Republike BiH, uhapšen je po međunarodnoj potjernici 21. decembra prošle godine u Hrvatskoj. On je 5. januara predat vlastima Federacije BiH.

 

Potom je ponovo pušten na slobodu, da bi danas, ponovo, bio uhapšen.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI