video/ silos u žitnom terminalu

Eksplozija u Splitu - petorica povrijeđena, dvojica u životnoj opasnosti: Pogledajte kobni trenutak!

Hronika 14.04.17, 17:30h

Eksplozija u Splitu - petorica povrijeđena, dvojica u životnoj opasnosti: Pogledajte kobni trenutak!
Eksplozija se dogodila u jednom od silosa za pšenicu u Sjevernoj luci, u predjelu prema Vranjicu, pokraj bivše Splitske pivovare

 

U EKSPLOZIJI silosa u žitnom terminalu koja se oko podneva dogodila u Sjevernoj luci ozlijeđeno je pet osoba od kojih su dvije u životnoj opasnosti, doznaje se u splitskome KBC-u. 

 

Eksplozija se dogodila u jednom od silosa za pšenicu u Sjevernoj luci, u predjelu prema Vranjicu, pokraj bivše Splitske pivovare- javlja Index.hr.

 

Petero ozlijeđenih

 

Čitatelji iz okolnog područja javljaju da je detonacija bila toliko snažna da se činilo kao da se dogodio potres.

 

Neslužbeno se doznaje kako dvojica teško ozlijeđenih radnika na 50 posto tijela ima opekline između drugoga i trećeg stupnja. Riječ je o dubokim i za život opasnim opeklinama. Teško ozlijeđeni pacijenti smješteni su u Jedinicu intezivnog liječenja splitskoga KBC-a te su podvrgnuti operativnim zahvatima i još se ne može govoriti o prognozama, doznaje se u bolnici.

 

"Trojica ostalih pacijenata također imaju opekline, no riječ je o lakšim ozljedama te će nakon liječničke pomoći biti pušteni na kućnu njegu. Kod svih radnika uglavnom je riječ o ozljedama glave, trupa i ekstremiteta. Hitna je brzo reagirala i pacijente dovela u bolnicu gdje su 15 minuta nakon prijama obrađeni i završili su na operacijskom stolu", rekao je za Hinu dr. Joško Juričić, koji je organizirao trijažu ozlijeđenih.

 

 "S obzirom na to da smo očekivali veliki broj ozlijeđenih, organizacijski smo bili popunjeni, što znači da smo imali zaista dovoljan broj medicinskih ekipa i na terenu i u bolnici", rekao je Juričić.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg; Foto: solin-live.com)

BLIN
KOMENTARI