Veliki uspjeh bh. trenera

Vahid Halilhodžić oduševio Japance

Sport 14.04.17, 13:03h

Vahid Halilhodžić oduševio Japance
Zvanična stranica FIFA-e s velikim poštovanjem piše o Jablaničaninu koji polako postaje jedna od najpopularnijih osoba u Japanu

 

Bh. trener Vahid Halilhdžić s velikim uspjehom predvodi reprezentaciju Japana prema šestom uzastopnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

 

Legenda mostarskog Veleža je preuzeo reprezentaciju Japana na početku kvalifikacija za SP u Rusiji naredne godine i od njega se očekivao rezultatski uspjeh.

 

Međutim, pored rezultatskog uspjeha Vaha je odlučio promijeniti i filozofiju igre Japana, te dati priliku nekim mladim igračima koji prije Vahinog dolaska na mjesto trenera nisu imali priliku da pokažu svoje znanje.

 

Zvanična stranica FIFA-e s velikim poštovanjem piše o Jablaničaninu koji polako postaje jedna od najpopularnijih osoba u Japanu.

 

- Moj prvi cilj je izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine. To nije jednostavan zadatak, ali pokušat ću se plasirati treći put uzastopno na finalni turnir - rekao je Vaha za FIFA.com.

 

Halilhodžić je prethodno kao selektor Obale Slonovače i Alžira uspio ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo. S Alžirom je uspio proći grupnu fazu, a malo je nedostajalo da izbaci čak i Njemačku koja je kasnije postala svjetski prvak. Sada to isto želi i s Japanom.

 

- Ako se plasiramo u Rusiju, onda ću razmišljati da ponovim uspjeh iz Brazila kada sam sa selekcijom Alžira prošao prvu rundu - istakao je Vaha.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI