Bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH Alija Delimustafić

Znam kome smetam! Ali ja tvrdim da nijednu nekretninu nisam nezakonito stekao, obogatio sam se prije rata

Hronika 13.04.17, 10:43h

Znam kome smetam! Ali ja tvrdim da nijednu nekretninu nisam nezakonito stekao, obogatio sam se prije rata
Ne postoji nijedna nekretnina koja je, prema Tužilaštvu, nezakonito stečena, a da sam imao bilo kakve veze s njom ili da je uknjižena na moje ime, rekao je Delimustafić za "Dnevni avaz"

 

Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike BiH Alija Delimustafić, kojeg Tužilaštvo Kantona Sarajevo sumnjiči za malverzacije sa nekretninama, rekao je da nije bjegunac, te da se raduje sudskom procesu.

 

Delimustafić je rekao da će sve stvari izaći na vidjelo i da čeka optužnicu.

 

- Tužilaštvo Kantona Sarajevo me tereti da sam radio nezakonite radnje u vezi sa sticanjem prava vlasništva na nekretninama i njihovim prometovanjem. Ali, ne postoji nijedna nekretnina koja je, prema Tužilaštvu, nezakonito stečena, a da sam imao bilo kakve veze s njom ili da je uknjižena na moje ime - rekao je Delimustafić za "Dnevni avaz", prenosi Srna.

 

On je dodao da je u ovom predmetu uhapšeno još 40 lica od kojih poznaje četiri, dok ostale u životu nije vidio.

 

Delimustafić je podsjetio da se on nije obogatio u ratu ili poslije rata, te da je firmu "Ceneks" osnovao prije rata. On je ocijenio da se protiv njega iz nekon razloga stvara medijska hajka i dodao da zna kome smeta, a da s ciljem istrage to neće otkriti.

 

- Smatram da to neko diktira i da, vjerovatno, federalni MUP dovodi u zabludu Tužilaštvo Kantona Sarajevo, pokušavajući tako da utiče na sud, a time svjesno kršeći pretpostavku nevinosti - rekao je bivši ministar unutrašnjih poslova Republike BiH.

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI