Malo poznati detalji iz života Željka Ražnatovića

On je jedini čovjek koji je premlatio Arkana: Opasni kriminalac koji je pisao pjesme za Džeja Ramadanovskog

Hronika 18.06.18, 10:04h

On je jedini čovjek koji je premlatio Arkana: Opasni kriminalac koji je pisao pjesme za Džeja Ramadanovskog
Zloglasni ratni zločinac nikad nije oprostio čovjeku koji ga je pretukao i ostavio mu ožiljak na licu

 


Željko Ražnatović Arkan bio je strah i trepet gdje god se pojavio. Danas, gotovo dvije decenije nakon njegove smrti ispred beogradskog hotela Intercontinental, zanimanje o njegovom životu ne jenjava. Tako se na Instagramu pojavila fotografija iz maloljetničkog Kazneno-popravnog doma u Valjevu na kojoj se nalaze Iso Lero Džamba i Arkan.

 

Uz fotografiju objavljena je i priča o životu zloglasnog ratnog zločinca u tom domu. Jedina poznata tučnjava u kojoj je sudjelovao Arkan dogodila se upravo u Valjevu. Džamba je pretukao Arkana i ostavio mu ožiljak na bradi, što mu Željko nikad nije oprostio.

 

iso-lero-dzamba-i-arkan

 

Iso je navodno prošao kroz istu školu boksa kao i zloglasni Ljubomir Magas, poznat pod nadimkom Ljuba Zemunac. Bez obzira što je bio visok samo 170 centimetara i težak 70-ak kilograma, bio je iznimno snažan i hrabar. Prati ga legenda da se najviše tukao po zatvorima, a redovito je dobivao batine od čuvara jer se nikad nije htio pokoriti autoritetu. Na slici iz KP doma iz Valjeva stoje Arkan i Džamba skroz desno.

 

U inozemstvu se družio i surađivao sa zloglasnim kriminalcem Đorđem Božovićem Giškom, a kad se vratio u Beograd bio je dobar prijatelj Alekandra Kneževića Kneleta, još jednog zloglasnog kriminalca. U određenim krugovima i danas se prepričavaju legende o ljetovanjima beogradskih kriminalaca u Crnoj gori. Za Džambu se kaže da je bio definitivni kralj beogradske četvrti Dorćol. Pisao je pjesme, a neke je otpjevao i srpski pjevač Džej Ramadanovski. Džamba je nestao bez traga jedne noći kad su ga iz zasjede pretukli pripadnici Arkanovog osiguranja krajem 1992. godine. Vukašin Gojak "Vule", časnik Arkanove Srpske dobrovoljačke garde i vjerovatno jedan od počinitelja napada na Džamba, ubijen je 1997. godine ispred jednog beogradskog noćnog kluba.

 

(Express.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI