Nisu predložili novi datum

Zabranila Uprava: 'Agrokor' BiH otkazao sastanak sa predstavnicima Vlade FBiH

Biznis Klub 11.04.17, 13:21h

Zabranila Uprava: 'Agrokor' BiH otkazao sastanak sa predstavnicima Vlade FBiH
Iz 'Agrokora' su otkazivanje sastanka obrazložili instrukcijama iz Uprave tog koncerna, koju je jučer postavila Vlada Hrvatske, da firme u sastavu 'Agrokora' otkažu sve aktivnosti dok nova uprava ne pregleda dokumentaciju koncerna i ne sačini plan rekonstrukcije

 

Sastanak o trenutnim dešavanjima u hrvatskom koncernu 'Agrokor' koji je danas trebao biti održan u Vladi Federacije BiH, otkazan je jer su predstavnici 'Agrokora' u BiH otkazali učešće, potvrđeno je Feni iz Kabineta federalnog premijera.

 

Kako se navodi, iz 'Agrokora' su otkazivanje sastanka obrazložili instrukcijama iz Uprave tog koncerna, koju je jučer postavila Vlada Hrvatske, da  firme u sastavu 'Agrokora'  otkažu sve aktivnosti dok nova uprava ne pregleda dokumentaciju koncerna i ne sačini plan rekonstrukcije.

 

Sastanak je zakazan još 6. aprila, a osim predstavnika Vlade FBiH trebali su mu prisustvovati predstavnici Vijeća ministara BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH, ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, direktor 'Konzuma' u BiH Tomislav Bagić i članovi uprava četiriju kćerki firmi 'Agrokora' u našoj zemlji.

 

Bilo je planirano da se predstavnici bh. vlasti na sastanku upoznaju o tačnim informacijama o dugovanjima 'Agrokora' prema dobavljačima i planovima te kompanije u narednom periodu.

 

Predstavnici 'Agrokora' nisu predložili novi datum održavanja sastanka.

 

(FENA/dg)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI