FOTO/BUDI SE, ZAJEDNO SA PROLJEĆEM, I OPOZICIJA U BIH

Demokratska fronta krenula u mobilizaciju članstva i građana za izbore u 2018.

Front 10.04.17, 17:04h

Demokratska fronta krenula u mobilizaciju članstva i građana za izbore u 2018.
Jedna od vodećih opozicionih stranaka u BiH Demokratska fronta krenula je sa aktivnostima okupljanja i mobilizacije članstva i građana za izbore u 2018-toj. Prvi takav skup bilo je okupljanje simpatizera i članstva u izletištu Radićev potok, pored Vogošće

 

Juče je Radića potok,  izletište nadomak Sarajeva, bilo mjesto okupljanja simpatizera i članova DF-a. Namjera nam je bila  da svojim članovima i simpatizerima, a i onima koji naš rad budno prate putem društvenih mreža, a pripadaju vladajućim strukturama,  skrenemo pažnju na prirodne ljepote našeg grada, ali i na oronulu infrastrukturu Kantona i opština Vogosća.

U DF ističu:


„Smatramo da sa samo malo ulaganja u ovaj objekat, opština Vogošća i Kanton Sarajevo mogu dobiti izletište na kojem bi se mogla održavati -  kako škola u prirodi, koja je dio nastavnog plana i programa osnovnih škola - tako i brojne druge manifestacije. Kad nam već uskraćuju vodu, kad nas već ne mogu zaštititi od kriminalaca, reketaša, pasa lutalica...  neka učine minimum napora da građanima omoguće, ako ništa drugo a ono da uživaju u onome što im je, i bez njih, priroda podarila.“.

 

demokratska-fronta4

 

Pored članica i članova DF-a iz Kantona Sarajevo, na okupljanju i druženju bili su prisutni i članice i članovi ove stranke iz Tuzlanskog kanotna, novi kantonalni povjerenik Zlatan Begić, kao i načelnik opštine Lukavac gospodin Edin Delić.

 

demokratska-fronta3

 

U DF naglašavaju da će ovakav vid druženja ćemo nastaviti i u narednom periodu, na prvom mjestu zbog promocije  bosansko-hercegovačkih prirodnih ljepota, ali i međusobno upoznavanja i razgovora  članstva i simpatizera radi stvaranja čvrstog lijevog bloka na izborima 2018-te godine.

 

(DEPO Portal/ak) 

BLIN
KOMENTARI