NASTAVLJA SE DRAMA SA HRVATSKIM TRGOVAČKIM LANCEM

Podnesen zahtjev za stečaj KONZUM-a: Dug dobavljaču mliječnih proizvoda i mlijeka veći od 2,5 miliona KM!

Biznis Klub 06.04.17, 10:37h

Podnesen zahtjev za stečaj KONZUM-a: Dug dobavljaču mliječnih proizvoda i mlijeka veći od 2,5 miliona KM!
'Kod dužnika postoji stečajni razlog zato što je nastupila okolnost iz članka 5 stavka II u vezi s člankom 7 stečajnog zakona - prezaduženost', navodi se u prijedlogu vjerovnika za otvaranje stečajnog postupka


Tvrtka Ovum d.o.o. iz Zagreba zatražila je 31. 3. stečaj Konzuma. Vjerovnik ima tražbinu u iznosu od 9.675.159,67 kuna (preko 2,5 miliona KM, op.red.) uvećanu za zakonsku zateznu kamatu i kao razlog za pokretanje stečaja navodi prezaduženost, prenosi N1info.com.


"Kod dužnika postoji stečajni razlog zato što je nastupila okolnost iz članka 5 stavka II u vezi s člankom 7 stečajnog zakona - prezaduženost", navodi se u prijedlogu vjerovnika za otvaranje stečajnog postupka.


"Vjerovnik ima tražbinu prema dužniku u iznosu od 9.575.159,67 (kn) uvećano za zakonsku zateznu kamatu od dana dospijeća pojedinih iznosa, koji se temeljina Ugovoru o kupoprodaji odnosno za isporučenu, a neplaćenu robu", navodi se u zahtjevu koji možete pogledati na priloženoj poveznici.


St-1064-17.pdf


Tvrtka Ovum d.o.o. na Trgovačkom sudu u Zagrebu registrirana je za trgovinu na veliko mlijekom, mliječnim proizvodima, jajima, jestivim uljima i mastima.


U službenom registru kao direktor tvrtke navodi se Marko Brajević, koji je i direktor najveće hrvatske farme jaja Perfa-bio.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI