ne mora stalno biti pri kraju

Vodič za pametne telefone: Najbolji načini uštede baterije

Tehno 05.04.17, 16:40h

Vodič za pametne telefone: Najbolji načini uštede baterije
Litij-ionske baterije kojima su pametni telefoni današnjice uglavnom opremljeni, razvijaju se znatno sporije od procesorske snage ili kvalitete zaslona, što u praksi znači da moramo pristati na bateriju koja traje uglavnom jedan dan

 

Napredak kakav pametni telefoni postižu iz godine u godinu počeli smo uzimati zdravo za gotovo, iako sva ta poboljšanja negativno utječu na dio u kojemu moderni uređaji nikako ne uspijevaju držati korak, a to je tehnologija proizvodnje baterija- piše Tportal.hr.


   
Litij-ionske baterije kojima su pametni telefoni današnjice uglavnom opremljeni, razvijaju se znatno sporije od procesorske snage ili kvalitete zaslona, što u praksi znači da moramo pristati na bateriju koja traje uglavnom jedan dan ako želimo telefone opremljene najsuvremenijim komponentama. Naravno, postoje određeni koraci koji se mogu poduzeti da bi se taj vijek produljio.

 

Čak se mogu svesti na jednu rečenicu: najvažnije je smanjiti svjetlinu zaslona i isključiti funkcije kojima se ne koristimo aktivno, a najbolje je imati telefon s izmjenjivom baterijom. Ako nam te opcije nisu ili ne mogu biti dostupne, postoje brojni međukoraci koji se mogu primijeniti da bi se optimizirala potrošnja baterije i iz pametnoga telefona izvuklo tih nekoliko ključnih dodatnih sati rada.

 

Ostatak savjeta za uštedu baterije potražite OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI