OMLADINSKI FESTIVAL SARAJEVO RASPISAO

Poziv za prijavu na OFF Školu filma

Kultura 05.04.17, 15:22h

Poziv za prijavu na OFF Školu filma
Prijave su otvorene do 10. maja ove godine, a spisak odabranih polaznika biće objavljen do 15. maja

 

 

Omladinski Film Festival Sarajevo otvorio je drugi ciklus prijava za radionice, predavanja i snimanje filma u sklopu OFF Škole filma koja se održava od 05. juna do 30. jula 2017. godine u dvije etape.


U sklopu OFF Škole filma polaznici u dobi od 17-25 godina imat će priliku prisustvovati teoretskim predavanjima iz oblasti scenarija, režije, produkcije, tona, fotografije i montaže nakon čega će pristupiti realizaciji produkcije dokumentarnog filma koji će biti predstavljen u 10 bh. Gradova po završetku Omladinskog Film Festivala Sarajevo koji se ove godine održava od 26-30 Jula.


U okviru OFF Škole filma sa plaznicima će između ostalog raditi Nejra Latić – Hulsić, Feđa Isović, Predrag Doder i drugi.


Prvi dan OFF Škole filma biće održan i OFF Master class.


Snimanje filma na kojem će direktno učestvovati polaznici ovog segmenta festivala će se održavati tokom mjeseca jula, nakon čega će uslijediti proces montaže. Ekipa filma i mentori će se predstaviti na ceremoniji dodjele nagrada Festivala kada će ujedno predstaviti i najavni trailer filma.


Iz tima Omladinskog Film Festivala ističu da je OFF Škola filma potpuno besplatna te da će svi polaznici po završetku iste na raspolaganje dobiti literaturu, skripte ali i mogućnost predstavljanja filma na kojem su radili u 10 bh gradova te na 40 festivala kratkog filma širom Evrope.


Prijave su otvorene do 10.05.2017. godine.


Spisak odabranih polaznika biće objavljen do 15.05.2017.godine.


Način prijave i učešće kao i sve ostale informacije dostupni su na web stranici festivala omladinski.ba

 

8DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI