I policija obaviještena o novom trendu

Novi način krađe u stanovima u Sarajevu iznenadio građane: Čuvajte se ovoga!

Hronika 04.04.17, 14:02h

Novi način krađe u stanovima u Sarajevu iznenadio građane: Čuvajte se ovoga!
Prema iskustvu starije gospođe u sarajevskom naselju Malta, njoj su na vrata pozvonila dva muškarca, odjevena kao serviseri kablovske televizije. Na svu sreću gospođa je na vrijeme shvatila da se radi o prevarantima u trenutku kada su joj tražili novac te je pozivanjem komšija natjerala muškarce na bijeg

 

Krađe i razbojništva svakodnevno pune stranice crne hronike i policijske izvještaje, a novi metod kradljivaca iznenadio je stanovnike Sarajeva.

 

Naime, u posljednjih nekoliko dana u Sarajevu su se pojavile nepoznate osobe koje odjevene u službene uniforme određenih kompanija dolaze na kućnu adresu s ciljem krađe, piše N1.

 

Prema iskustvu starije gospođe u sarajevskom naselju Malta, njoj su na vrata pozvonila dva muškarca, odjevena kao serviseri kablovske televizije. Na svu sreću gospođa je na vrijeme shvatila da se radi o prevarantima u trenutku kada su joj tražili novac te je pozivanjem komšija natjerala muškarce na bijeg.

 

Tačnost ove informacije provjerili smo u MUP-u KS.

 

Prema njhovima riječima iako u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nemaju zvaničnu prijavu, kazali su nam da imaju saznanja o navedenom metodu krađe, a upravo danas se desio jedan sličan pokušaj u ulici Bulevar Meše Selimovića.

 

Građanima se savjetuje da prije puštanja u stan nepoznatih osoba traže neki dokument koji potvrđuje da se zaista radi o uposlenicima kompanije na koju se pozivaju.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

************************

Ne propusti  video na DEPO TV!

 

BLIN
KOMENTARI