Iz ureda u noćni klub

Antonio Alvarez III, top menadžer koji će biti novi šef Agrokora, velika je zvijezda dance muzike!

Biznis Klub 03.04.17, 12:44h

Antonio Alvarez III, top menadžer koji će biti novi šef Agrokora, velika je zvijezda dance muzike!
Godine 2012. Alvarez je izdao album ‘100% heart’, nakon čega je nastavio muzičku karijeru u dance bendu A3. U Velikoj je Britaniji imao čak pet top singlova

 

Antonio Alvarez III bit će novi čelni čovjek Agrokora, doznaje Večernji list. On će u koncernu biti zadužen za proces restrukturiranja kompanije.


Bloomberg je objavio njegovu biografiju u kojoj piše kako je Alvarez povezan s tri članstva u odborima triju organizacija u čak sedam različitih industrija. Ima više od 25 godina iskustva u javnim i privatnim poduzećima, a radio je u svim većim europskim zemljama.


Antonio M. Alvarez III, poznatiji kao Tony, izvršni je direktor za restrukturiranje u Europi u konzultantskoj kući Alvarez&Marsal, koju je ruski Sberbank prije nekog vremena angažirao za pronalazak izlazne strategije u Agrokoru. Alvarez je i glavni čovjek za restrukturiranje tvrtke Edcon Holdings Limited te menadžer tvrtke Alvarez & Marsal, LLC.

 

Bio je na čelu uspješnih projekata u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Rumunjskoj i Estoniji. Iskusni je vođa specijaliziran za financijska i operativna restrukturiranja, strateško planiranje i prodaju imovine.


Alvarez je igrao ključnu ulogu u nekoliko visokoprofilnih preokreta u posljednjih deset godina. Njegovo veliko iskustvo uključuje analize situacije, upravljanje likvidnošću, smanjenje troška, operativno planiranje i provedbe, i to u telekomunikacijama, maloprodaji, proizvodnji, distribuciji, poljoprivredi, industriji odjeće, plina te muzičkoj industriji.


Zanimljivo je da njegova karijera u dance muzici i dalje traje. Među ostalim, popularna je pjesma za telenovelu Rubi koja se prikazivala i bila popularna u Hrvatskoj, čiji je autor i izvođač upravo ovaj čovjek koji bi trebao spasiti Agrokor. U muziku ga je uveo Kenny O’Brien, inače dobitnik Grammyja.


Godine 2012. Alvarez je izdao album ‘100% heart’, nakon čega je nastavio muzičku karijeru u dance bendu A3. U Velikoj je Britaniji imao čak pet top singlova.

 

Kao pjevač i tekstopisac siguran je u izbor muzičkog žanra kojim se bavi.


- Ljubavne pjesme definiraju ono što jesam - rekao je Alvarez, koji ima filipinsko i španjolsko porijeklo, i dodao da se njegov album upravo zbog toga i zove ‘100% heart’.

 

Prije dolaska u Europu, Alvarez je bio predsjednik i glavni izvršni direktor Long Agrobusinessa te predsjednik Beaver Creek Holdingsa. Vodio je i restrukturiranje Harvest Foodsa, regionalnog lanca supermarketa 1990-ih godina. Bio je član tima koji je restrukturirao Petrolane, tada vodećeg distributera propana u SAD-u.


Preddiplomski studij je završio na Katoličkom sveučilištu u Francuskoj, a diplomski na Sveučilištu Louvain La Neuve u Belgiji. Diplomirao je na sveučilištu Notre Dame, a ima i MBA sa Sveučilišta Cornell, piše Bloomberg.


Alvarez govori engleski i francuski jezik tečno, a služi se i španskim i talijanskim.

 

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI